Skip to content

Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama

(Granollers)

Presentació del projecte de llargmetratge

Durada: 10’. Any: 2016. Directora: Joan Frank Charansonnet. Productora: Deja Vu Films. Guió: Joan Frank Charansonnet, Pau Gener. Música Original: Ricardo Boya. Fotografia: Joan Babiloni. Intèrprets: Miquel Sitjar, Boris Ruíz; Miquel Gelabert; Joan Massotkleiner, Angels Bassas, Joan Frank Charansonnet. Alí El Azziz. Albert Riballo. Dani Bernabé. Pol Cardona, Xavi Prat, Susanna Plana, Alba López. Idioma original: Català.

Segle XV. Una matinada emboirada arriba un carruatge al monestir de Sant Llorenç.

Un il·lustre i ancià noble anomenat Climent de Vallcebre arriba a la comunitat benedictina per passar els seus últims dies de vida en companyia d’un vell amic, l’Abat Ponç. Un cop instal·lat, Climent rebrà la visita del jove Pere Tomic, que veurà reflectit en ell una font de saviesa i d’inspiració pel seu futur llibre.

Al llarg dels seus últims mesos de vida, Climent de Vallcebre explicarà des del seu punt de vista somniador quin fou l’origen de la pàtria catalana tot narrant la història d’Otger Cataló i els nou barons de la fama.

Pàtria


Joan Frank CharansonnetJoan Frank Charansonnet

(Alt Empordà, 1971)

Actor, director i guionista és també membre de ple dret de l’Acadèmia del Cinema Català, AISGE, SGAE i el Col·legi de directors de Cinema. Del 2000 al 2005 es va establir a Rússia on va protagonitzar en rus la sèrie de màxima audiència Estimada Masha Berezina, produïda per Sony Pictures. Conegut pel públic pels seus personatges de TV3 a El cor de la ciutat o La Riera i altres sèries, com Cuéntame, Inocentes, Rhesus, Hospital Central, Estació d’ enllaç, Crims, Amar en tiempos revueltos, Innocentes i Policies. També ha participat com actor en 16 pel·lícules, havent estat dirigit per directors del prestigi de Carlos Saura, Daniel Calparsorro, Carles Torrens o Juan Carlos Medina. Com a director teatral ha dirigit deu muntatges a Rússia, França, Catalunya i Madrid  (Una Comèdia DALÍrant, L’arquitecte i l’emperador d’AssíriaGlinka o Carta d’amor. Va debutar en la direcció cinematogràfica amb Ushima-Next (Estrenada en secció oficial al Festival Internacional de Sitges 2011-Noves Visions). Ànima, el seu segon llargmetratge ha estat Premi Millor Pel·lícula al Festival Internacional de Cinema Nunes; al Girona Film Festival – Premi Millor B.S.O. i candidata a Millor Pel·lícula entre les 10 finalistes dels Premis Gaudí. Doctrina, un psico-thriller de drama social és

El seu tercer llargmetratge. Pàtria, La llegenda d’Otger Cataló i a els 9 barons de la fama, el seu darrer treball, és una pel·lícula èpica amb narrativa fantástica. Compagina des de fa cinc anys la seva carrera d’actor i director amb la docència d’actors.

Back To Top