Skip to content

Neckan

(Barcelona / València)

Durada: 92’. Any: 2015. Director: Gonzalo Tapia. Productora: Gaia Audiovisual / Loto Films / Acacia Films / 2blefilo Producciones / Trulock Tv. Producció: Carles Pastor, Gonzalo Tapia, Amparo Miralles, Piluca Baquero. Guió: Michel Gaztambide, Gonzalo Tapia. Música original: Enric Monfort. Fotografia: Hermes Marco. Intèrprets: Pablo Rivero, Hermann Bonnin, Natalia Plasencia, Manuel Manquiña, Paco Catalá, Paco Gisbert, Abdelatif Hwidar, Roberto Álvarez. Idioma original: Castellà

Festival de Cine de Alicante 2016: Premi de la Crítica.

Abril de 1956, últims dies de la presència espanyola al Marroc, Santiago, un jove advocat, fill adoptiu d’un important polític franquista, arriba a Tetuan, capital del protectorat. La seva missió és trobar una família que podria ser la seva. Setmanes abans algú li ha fet arribar un anònim i una fotografia.


Gonzalo TapiaGonzalo Tapia

Nascut a Avilés i resident a Madrid, va estudiar cinematografia a l’Escola Internacional de Cinema de Londres i es va graduar en l’especialitat de muntatge i direcció. Durant la seva estada a Londres va alternar la direcció de videoclips amb l’edició. Al seu retorn a Espanya, va crear, juntament amb Icar Bollaín, l’empresa cinematogràfica Produccions La Iguana, responsable de Hola, estàs sola? (Premi del Públic en Seminci de Valladolid) i Flors d’un altre món (Premi a la millor pel·lícula en una Setmana de la Crítica del Festival de Cannes). De 1994 a 1997 va formar part del Consell de la FAPAE com a director i treballant en diversos comitès. Ha participat en les fonts de programes en els mitjans de comunicació, on va escriure el guió de Història de Lena, i també en diversos seminaris d’escriptura de guions i direcció.

Back To Top