skip to Main Content

73’

(Andorra / Espanya)

Durada: 85’. Any: 2016. Director: Jose Pozo. Productora: Imminent Produccions / Raceface / S&M, Miramar Media Entertainment / Gold Tower Producciones. Producció: Jose Pozo, Ilya Rouss, Miguel Ángel Poveda, Enrique Fernández Ayuso. Guió: Jose Pozo. Música original: Oscar Araujo. Fotografia: Andreu Rebes. Intèrprets: Alain Hernández, Elisabet Terri, Pep Munné. Idioma original: Castellà.

Una dona és segrestada per un exconvicte després de cometre un misteriós atracament. El segrest durarà exactament 73 minuts, que és el temps que l’home haurà d’esperar abans de creuar la frontera.


Jose PozoJose Pozo

(Lleida, 1967)

El seu treball més conegut fins avui és el llargmetratge El Cid, la llegenda, amb el qual va rebre diversos reconeixements internacionals entre ells el premi Goya a la millor pel·lícula d’animació en 2004. Des de llavors ha anat alternant la direcció amb les seves facetes com a guionista i productor en nombrosos projectes, fins que en 2014 dirigeix Nick, el seu tercer llargmetratge i el primer de ficció, al que ha seguit aquest segon, 73’.

L’artèria invisble

(Girona / Barcelona)

Durada: 114’. Any: 2015. Director: Pere Vilà Barceló. Productora: Televisió de Girona. DDM Visual, Manium Produccions, Eddie Saeta. Producció: David Gimbernat. Guió: Laura Merino, Pere Vilà Barceló. Fotografia: Santiago Racaj. Intèrprets: Nora Navas, Àlex Brendemhül, Joana Vilapuig, Àlex Monner, Francesc Garrido.

Vicenç, un polític amb aspiracions a alcalde, és falsament acusat d’abusos sexuals. La seva dona viu obsessionada per tenir un fill i avorrida de la vida que té. L’aparició d’un jove que quinze anys enrere va estar a punt de formar part de les seves vides, activarà un procés que destruirà a en Vicenç professional i personalment.


Pere Vilà BarcelóPere Vilà Barceló

Va estudiar escriptura de guió a la Universitat Calassanç de Barcelona, (l’actual ESCAC). Amb el seu professor Joaquim Jordà van escriure la TV Movie Andorra, entre el torb i la Gestapo. Ha acumulat una notable experiència com autor de curtmetratges, entre els que destaca Els peixos del riu Leteo (2005), Premi Millor Guió i Realització d’Elsa Peretti Fundation. Pas a nivell és el seu primer llargmetratge. Va ser seleccionat a festivals com el Festival Internacional de Cine de Gijón, 37th International Film Festival Rotterdam, BAFICI (Buenos Aires Internactional Independent Film Festival) Lisbon International Independent Film Festival, Festival Internacional de Cine de San Sebastián, London International Film Festival, film Society of Lincoln Center (Nova York), etc. La lapidation de Saint Étienne és la seva segona pel·lícula, amb coproducció a francesa, que es va presentar a la secció oficial del Festival de Karlovy Vary. També es va presentar al London Film Festival i la la Secció oficial de la SEMINCI de Valladolid., on va obtenir el Premi FIPRESCI de la Crítica Internacional. La Fossa, el seu tercer llargmetratge, es va presentar al Festival de Cine Europeo de Sevilla i amb L’Artèria Invisible, el seu darrer llarg, ha participat als festivals Montreal World Film Festival – Compétition mondiale, 2015; SEMINCI de Valladolid, 2015; Cine Latino de Tübingen, 2016 i Different! de París, 2016.

Callback

(Barcelona)

Durada: 85’. Any: 2016. Director: Carles Torras. Productora: Zabriskie Films. Productor: Carles Torras. Guió: Carles Torras, Martín Bacigalupo. Fotografia: Juan Sebastián Vasquez. Intèrprets: Martín Bacigalupo, Lilli Stein, Larry Fessenden, Timothy Gibbs. Idioma original: Anglès (subt. castellà).

Festival de Màlaga 2016: Secció Oficial, Bisnaga d’Or a Millor Pel·lícula, Bisnaga de Plata a Millor Actor, Bisnaga de Plata a Millor Guió.

Larry és un fervent cristià evangèlic que viu a Nova York i treballa com a mosso de mudances, tot i que la seva gran aspiració és arribar a ser actor professional d’anuncis publicitaris. Viu immers en una solitària rutina de trasllats en cases de desconeguts, baralles amb el seu patró i càstings continus, en espera d’una oportunitat. Sembla que la seva sort canvia el dia que Alexandra entra en la seva vida, però aviat les coses començaran a torçar-se cada cop més…


Carles TorrasCarles Torras

(Barcelona, 1974)

Format al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC), debuta amb Joves (2004), opera prima codirigida junt amb Ramon Térmens, la qual va obtenir diversos guardons a la millor direcció. El seu segon llartg va ser Trash (2009), protagonitzat per Oscar Jaenada i que va assolir 13 nominacions als premis Gaudí 2009. El seu darrer llargmetratge, Open 24h (2011), va competir a la Secció Oficial del Festival de Màlaga (2011) i va aconseguir 7 nominacions en els IV Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català.

Colisión

(Barcelona / Vilanova i la Geltrú)

Durada: 72’. Any: 2016. Director: Marc Fàbregas. Productora: Claqueta y Acción. Producció: Marc Fàbregas, Germán Osorio. Guió: Marc Fàbregas. Música original: Carlus One, Miriam López, Slowdancer, ¡Viva la novia!, Petrus, Raydibaum. Fotografia: Cristóbal Franco. Intèrprets: Octavi Pujades, Chus Pereiro, Joan Carles Suau, Carla Lladó. Idioma original: Castellà.

Dues parelles, dos cotxes. El que havia de ser una nit romàntica a poc a poc va prenent un gust agredolç i anem descobrint que les parelles no són el que aparenten ser…


Marc FàbregasMarc Fàbregas

(Barcelona, 1973)

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Director, guionista i productor de la pel·lícula Colisión (2016). Director, guionista i productor de la pel·lícula Cuinant (2014).

Ajudant de direcció a la pel·lícula Amor col·lateral (2011) dirigida per Jordi Roigé. Director, guionista i editor dels curtmetratges Nada (2004), Sprinters (2010), Targets (2010), La primera (2012), Mascarada (2012), Topless (2012), presentats en diversos festivals espanyols i europeus. Entre el 2002 i el 2011, treballa en diferents programes i events de Televisió de Catalunya, en els departaments de producció i guió. Autor i director dels reportatges Dia a Dia, emesos per Barcelona TV, el 2009 i 2010; i les càpsules DeVeDés, emeses pel Canal 300 de la TDT de la Televisió de Catalunya, el 2007. Col·laborador a la revista de cine Imágenes de actualidad des de 2004. Ha realitzat el guió i direcció de diferents obres de Microteatre, com Enganyats i Jo, que noche! I de la webserie 13mil, totes del 2016.

Neckan

(Barcelona / València)

Durada: 92’. Any: 2015. Director: Gonzalo Tapia. Productora: Gaia Audiovisual / Loto Films / Acacia Films / 2blefilo Producciones / Trulock Tv. Producció: Carles Pastor, Gonzalo Tapia, Amparo Miralles, Piluca Baquero. Guió: Michel Gaztambide, Gonzalo Tapia. Música original: Enric Monfort. Fotografia: Hermes Marco. Intèrprets: Pablo Rivero, Hermann Bonnin, Natalia Plasencia, Manuel Manquiña, Paco Catalá, Paco Gisbert, Abdelatif Hwidar, Roberto Álvarez. Idioma original: Castellà

Festival de Cine de Alicante 2016: Premi de la Crítica.

Abril de 1956, últims dies de la presència espanyola al Marroc, Santiago, un jove advocat, fill adoptiu d’un important polític franquista, arriba a Tetuan, capital del protectorat. La seva missió és trobar una família que podria ser la seva. Setmanes abans algú li ha fet arribar un anònim i una fotografia.


Gonzalo TapiaGonzalo Tapia

Nascut a Avilés i resident a Madrid, va estudiar cinematografia a l’Escola Internacional de Cinema de Londres i es va graduar en l’especialitat de muntatge i direcció. Durant la seva estada a Londres va alternar la direcció de videoclips amb l’edició. Al seu retorn a Espanya, va crear, juntament amb Icar Bollaín, l’empresa cinematogràfica Produccions La Iguana, responsable de Hola, estàs sola? (Premi del Públic en Seminci de Valladolid) i Flors d’un altre món (Premi a la millor pel·lícula en una Setmana de la Crítica del Festival de Cannes). De 1994 a 1997 va formar part del Consell de la FAPAE com a director i treballant en diversos comitès. Ha participat en les fonts de programes en els mitjans de comunicació, on va escriure el guió de Història de Lena, i també en diversos seminaris d’escriptura de guions i direcció.

La pols

(Barcelona)

Durada: 85’. Any: 2016. Director: Llàtzer Garcia. Productora: Astrolabi Films. Producció: Josep Pi. Guió: Llàtzer Garcia. Música original: The New Raemon. Fotografia: Paco Amate. Intèrprets: Guillem Motos, Laura López, Marta Arán. Idioma original: Català.

Festival de Màlaga 2016: Secció ZonaZine, Premi a la Millor Actriu.

Dos minuts després de penjar el telèfon, en Jacob, un jove amb una feina precària i sense gaires ambicions, ja ha oblidat que el seu pare ha mort. Se n’ha oblidat fins i tot unes hores més tard, quan la seva germana Ruth, amb qui comparteix un pis petit i antic a una barriada d’una ciutat de províncies, arriba a casa després de sortir a córrer una estona. Engabiat a dins de casa, incapaç d’anar a casa els pares i estar amb la família, el seu únic suport serà l’Alba, amb qui té una relació molt especial, tot i ser la parella del seu germà.


Llàtzer GarciaLlàtzer Garcia

(Girona, 1981)

Membre fundador i director de la companyia teatral Arcàdia. Ho compagina com a coordinador artístic de la Nau Ivanow de Barcelona. La Pols és la seva primera experiència darrera la càmera, adaptant la seva pròpia obra teatral.

Guionista i director (cine): La Pols (2016). Adaptació del seu propi text teatral.

Dramaturg i director (teatre): L’última nit del món (2016; Sala Flyhard). Sota la ciutat (2015; Estrenada al festival Temporada Alta 2015. Programada al Teatre Lliure el 2016). La Pols (2014/15; Premi Crítica Serra d’Or. Premi de la Crítica al millor text; SalaFlyhard, La Villarroel, Centro Cultural Villa de Madrid). La terra oblidada (2012; Premi Ciutat de Gandia. SalaFlyhard. Sala Atrium). Kafka a la ciutat de les mentides (2011; La Cuina, Festival Grec). Ens hauríem d’haver quedat a casa (2010; Festival Temporada Alta. Sala Muntaner). Vent a les veles (2009, premi Marqués de Bradomín, editorial Injuve; Círculo de Bellas Artes de Madrid). Sweet nothing (2007, premi Ciutat d’Amposta, editorial Cossetània; Obrador de la Sala Beckett). Au revoir, Lumière (2003, premi Ciutat de Sagunt, editorial Brosquil).

Back To Top