Skip to content

Llanterna Digital 2016

Guanyadors de la 10a edició dels Premis Llanterna Digital

Centres d’educació primària

Llull, Llull, Ramon Llull

Llull, Llull, Ramon LlullAutoria: Col·legi Espiscopal (Lleida)
Duració: 3’25

Llull, Llull Ramon Llull pretén crear un pont d’unió entre la música més moderna, com el rap, i una figura tan emblemàtica com és Ramon Llull. Amb l’acompanyament dels dibuixos dels alumnes de 3r del Col·legi Episcopal podreu recórrer la vida, les obres literàries i els viatges del pare del català.


Centres d’educació secundària

Les 9 cares de Ramon Llull

Les 9 cares de Ramon LlullAutoria: Institut de Gurb
Duració: 3’32

Per què 700 anys després de la seva mort encara recordem Ramon Llull? El curt pretén explicar la importància i la vigència d’aquesta figura a través de nou persones que, des de diversos àmbits del coneixement, glossen i reivindiquen Llull i, alhora, subratllen el seu caràcter pioner.


Comunitat Universitària

Límits

LímitsAutoria: Jeny Montagut Florido (UdL)
Duració: 2’37

La Isabel té un somni. I el seu somni no té límits, ni tan sols la síndrome de Down serà una barrera per aconseguir-lo. Un exemple de superació i de motivació per a tots aquells que en algun moment tirarien la tovallola.


Categoria Oberta fins a 3’

Molt lluny d’aquí

Molt lluny d’aquíAutoria: Rubèn Calvo Carballal, Gerard Cardona Muñoz i Edgar Valls Guerrero
Duració: 2’05

El Mohamed Elgachahui és un jove marroquí que enyora la seva terra, però es sent feliç vivint a la seva nova casa, situada a l’oest de Catalunya: Lleida.
Recitant el poema «Molt lluny d’aquí» del poeta lleidatà Màrius Torres, el jove Mohammed expressa la seva melancolia amb el passat però també la seva esperança en el futur.


Categoria Oberta fins a 15’

Espés

EspésAutoria: Tànit Fernández i Isaac Rodríguez
Duració: 12’11

Retrat documental d’Espés, un poble del Pirineu aragonès que, com molts altres d’Espanya, carrega amb el fet d’esvair-se, ja que solament hi queden quatre habitants. Narrat per ells mateixos, es testifica el pes del temps sobre el poble, reflexionant sobre el que ha estat, el que queda i la por del que passarà quan ja no hi siguin.

Back To Top