Skip to content

Jurats

Jurat de Llargmetratges i Curtmetratges

Judith Colell

(Barcelona, 1968)

Judith ColellLlicenciada en Història de l’Art i Certi cate in Film per la Universitat de Nova York. Ha dirigit les pel·lícules Nosotras (2001), premiada a Sitges, Lorca i Vitòria, entre altres; 53 días de invierno (2007), present al Festival de Cine de Sant Sebastià, millor actriu al Festival de Tolosa i nominada a deu premis Barcelona, i Elisa K (2010), guanyadora del Premi Especial del Jurat a Sant Sebastià, Menció Especial del Jurat a Nantes, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, nominada a cinc premis Gaudí i a un Goya al Millor Guió Adaptat, entre altres. Fragments (2003), Positius (2008), Radiacions (2012) i L’últim ball de Carmen Amaya (2014) són els llargmetratges que ha dirigit per a TV. Ha estat vicepresidenta de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya del 2011 al 2015 i actualment n’és vocal de direcció a la Junta Directiva. És professora de Direcció a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Blanquerna–Universitat Ramon Llull (URL) de Barcelona.


Quim Casas

(Barcelona, 1959)

Quim CasasCol·labora a El Periódico de Catalunya, Dirigido por, Rockdelux, Nosferatu i els webs SensaCine i O. Membre del Comitè de Selecció del Festival de Sant Sebastià. Professor de Guió a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i de Gèneres cinematogràfics a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Autor de diversos llibres: John Ford. El arte y la leyenda, Fritz Lang, Howard Hawks. La comedia de la vida, Sam Fuller, John Carpenter. Horror en B mayor, Clint Eastwood. Avatares del último cineasta clásico, David Lynch, Jesús Garay. Cineasta de l’obsessió i La vida va en serie. De Star Trek a Mad Men. Ha coordinat volums dedicats a Jim Jarmusch, Abel Ferrara, David Cronenberg, Philippe Garrel, Terence Davies, Henry King, Richard Brooks, Robert Rossen, Don Siegel, Jacques Demy, Georges Franju, Nagisa Oshima, i Jacques Becker i el nou cinema francès.


Ivana Miño

(Barcelona)

Ivana MiñoIvana Miño es va formar com a actriu i ballarina, i ha treballat en cinema, teatre i televisió, on ha participat en les sèries Ventdelpla i Gran Nord, i actualment presenta el programa Catalunya Experience, on acompanya viatgers d’arreu del món a conèixer Catalunya. També ha escrit i dirigit una obra de teatre amb gent que ha viscut al carrer i actors professionals. Gràcies al fet que parla diverses llengües, ha format part de diferents projec- tes cinematogràfics a l’estranger i ha tingut l’oportunitat de treballar amb Michael Ironside, Robert Englund i Maria Grazia Cuccinotta, entre altres.


Jurat de Documentals

Jorge Nieto Ferrando

(València, 1974)

Jorge Nieto FerrandoProfessor de Narrativa audiovisual i Història dels mitjans de comunicació de la Universitat de Lleida (UdL). Les seves línies de recerca se centren en la crítica, la teoria i l’anàlisi de l’audiovisual, així com en la història del cinema i dels mitjans audiovisuals. Ha publicat més d’una vintena de capítols de llibres. Ha col·laborat en revistes com Ayer, Archivos de la Filmoteca, Secuencias, Estudios sobre el Mensaje Periodístico, Zer, L’Atalante o Revista Latina de Comunicación Social. És autor dels llibres Posibilismos, memorias y fraudes. El cine de Basilio Martín Patino (2006), La memoria cinematográ ca de la Guerra Civil, 1936-1982 (2008), Cine en papel. Cultura y crítica cinematográfica en España, 1939-1962 (2009), Cine en papel. Cultura y crítica cinematográfica en España, 1962-1983 (2013). Ha coordinat i cocoordinat els volums Por un cine de lo real. Cincuenta años después de las Conversaciones de Salamanca (premi al millor treball col·lectiu de recerca de l’Associació Espanyola d’Historiadors del Cinema, 2006), El destino se disculpa. El cine de José Luis Sáenz de Heredia (2011) i 1808- 1810. Cine e independencias (2012), entre altres.


Ramon Mesull Salat

(Lleida, 1947)

Ramon Mesull SalatPeriodista. Llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha estudiat Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. Com a periodista ha treballat al Diario de Lérida, La Mañana, la revista La Boira i al diari Segre, i ha estat corresponsal de l’agència EFE, Mundo Diario, Catalunya Ràdio, on fou el primer delegat arran de la creació de la redacció pròpia a Lleida. Ha estat delegat de Televisió de Catalunya a Lleida arran de la creació de les delegacions descentralitzades, cap d’Edició dels Telenotícies Cap de Setmana de Televisió de Catalunya a Sant Joan Despí, periodista-conductor de l’espai Documental més Debat, organitzat per Caixa Fòrum de Lleida. Ex-president del Col·legi de Periodistes de Catalunya, demarcació de Lleida.


Jesús Riverola Masó

(Lleida, 1960)

Jesús Riverola MasóLlicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des de 1992, exerceix com a director de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) a Lleida. Amb anterioritat ha treballat com a cap d’Informatius i director a Ràdio Terra Ferma (Cadena 13) i al Diario de Lérida i Ràdio Mollet. Ha estat corresponsal de l’agència EFE i de l’ABC, col·laborador d’Opinió al diari Segre i tertulià a Lleida TV, i president i vicepresident del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida en diferents mandats. És professor convidat a l’assignatura de Ràdio a la Universitat de Lleida (UdL) i assessor extern del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Back To Top