Skip to content

Petrona

(Barcelona)

Durada: 15’. Any: 2016. Director: Hammudi Al-Rahmoun Font. Productora: Apaches Entertainment, Películas La Trini, Colosé Producciones. Producció: Belén Atienza, Sandra Hermida. Guió: Hammudi Al-Rahmoun Font. Música original: Pau Loewe. Fotografia: Andreu Adam Rubiralta. Idioma original: Quiché.

Doña Petrona viu amb la seva filla al poblet de Panajxit, a Guatemala. Porten una vida humil i connectada a la terra. Tenen una vaca que els dóna llet, planten el blat de moro que consumeixen i utilitzen el pou per a recollir l’aigua quan plou.

Petrona és la història d’una heroïna quotidiana en un país on ser dona, indígena i rural et condemna irreversiblement a la pobresa i l’exclusió social.


Hammudi Al Rahmoun–Font

Hammudi Al Rahmoun–Font

De pare sirià i mare catalana, Hammudi viu la seva infantesa entre Barcelona i l’Aràbia Saudí. El 2003 es gradua a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), de la que més tard fou professor. Després d’una formació pràctica cimentada en el petit format, Al Rahmoun debutà amb el llargmetratge Otel·lo, cinta en la que aprofondeix des de l’atalaia de l’humor negre en les relacions, no poques vegades sinistres, ente vida i art.

Back To Top