Skip to content

Panaroma

(Barcelona)

Durada: 28’. Any: 2015. Director: Jon Herranz. Productora: Namuss Films. Guió: Jon Herranz, Gerard Péris. Fotografia: Jon Herranz, Gerard Périx. Idioma original: Castellà.

Premi Mario Bello al Trento Film Festival 2016 (Itàlia)
Premi Best Climbing Film al Festival Gorniskega Filma 2016 (Eslovènia)
Premi a la Millor Producció Catalana al BCN Sports Film Fest 2016 (Espanya)
Premi Grivel Golden Axe a la Millor Pel·lícula al Sancandido-Innichen Adventure Outdoor International FilmFest 2015 (Itàlia)
Premi New Adventurer al Sancandido-Innichen Adventure Outdoor International FilmFest 2015 (Itàlia)
Premi d’Alpinisme al Festival du Film de Montagne d’Autrans 2015 (França)
Premi Tatra Mountains Rescue Team’s Spotkania Zakopane Mountain Film Festival 2015 (Polònia)
Premi a la Millor Pel·lícula d’Escalada a l’InkaFest Mountain Film Festival 2015 (Perú)
Menció d’Honor al Horsky International Festival of Mountain Films 2015 (Eslovàquia)

El mes de juliol de l’any 2014 Edu Marín afronta el repte més dur de la seva vida: escalar amb el seu pare de 62 anys Francisco Marín “Novato” la mítica via “Panaroma”, alliberada per Alex Huber el 2007. Situada al Parc Nacional de les Tre Cime di Lavaredo, la línia compta amb un grau de dificultat de 8c i una alçada de 500 metres, el que fa la mereixedora de ser considerada com una de les vies d’escalada en gran paret més dures del món. La dificultat dels seus passos, el compromís psicològic que exigeix la via i una meteorología constantment canviant fan que molt poques cordades d’escaladors hagin estat capaces d’arribar a la cadena.


Jon Herranz

Jon Herranz

(Getxo, 1980)

Ha dirigit un gran nombre de vídeos d’escalada i esports outdoor amb centenars de milers de reproduccions arreu del món a través d’internet i en col·laboració amb EpicTV, a més de realitzar diversos documentals esportius com Panaroma, Novato o Restart. Fins al moment, el seu últim documental esportiu Panaroma ha guanyat 9 premis.  El seu curtmetratge Novato ha estat seleccionat en 14 Festivals Internacionals de Cinema de Muntanya com Bilbao, Trento, Vancouver, Graz, Corea del Sud o Kendal, entre d’altres. Jon Herranz també ha dirigit documentals socials com Sikyong. La revolució política del 14è Dalai Lama, “La plataforma” o Flames, rebent premis com el de Millor Pel·lícula del Festival Internacional de Cinema de Drets Humans de Barcelona.

Back To Top