Skip to content

14 anys i un dia

(Barcelona / Castelló)

Durada: 12’. Any: 2015. Directora: Lucía Alemany. Productora: Contracamp. Producció: Anastasi Rinos. Guió: Lucia Alemany. Música original: José Adalid, Ernest Crusat. Fotografia: Nonna Serra. Intèrprets: Jennifer Garcia, Estelle Orient, Pilar Alcalá, Andrea Olesa, Ramon Grañana. Idioma original: Català (Valencià).

XIX Mostra de Cinema Jove d’Elx. España / Spain Mejor Cortometraje, Mejor Dirección, Mejor Actriz y Mejor Cortometraje en Valenciano / Best Short film, Best Direction, Best Actress & Best Valencian Short Film.
Festival Internacional de Cortometrajes de Vila-Real, CINECULPABLE. España / Spain.
Mejor Cortometraje en Valenciano / Best Valencian Short Film.
CLAM, Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles. España / Spain.
Millor Curtmetratge / Best Short Film.
I Festival L’Eliana Cinema. España / Spain Mención Especial del Jurado / Special Jury Award.
XXII Trofeu Torretes de Curtmetratges. España / Spain Premi a la Millor Interpretació / Best Performance Award.

Per a Arantxa no hi ha res més important que la seva amiga Rossi. A Rossi el que més li importa és el seu xicot Santi. El gran impediment d’Arantxa és la seva mare, el de Rossi és la seva innocència. Dues històries que explotaran violentament un dia de Festa Major en mig de la plaça d’un petit poble valencià.

Apolo 81

(València)

Durada: 12’. Any: 2015. Director: Òscar Bernácer. Productora: Nakamura Films. Producció: Jordi Llorca, Joana M. Ortueta, Òscar Bernácer. Guió: Òscar Bernácer. Música original: Iván Capillas. Fotografia: Víctor Entrecanales. Intèrprets: María Maroto, Mikel Bustamante. Idioma original: Castellà.

Premio al Mejor Cortometraje [Ex-aequo] 26a edición Festival du Cinéma Espagnol de Nantes. Francia, 2016.
Premio del Jurado al Mejor Guión 29 Semana de Cine de Medina del Campo. Sección Oficial, 2016.
Primer Premio Mejor Guión IV Festival Nacional de Cortometrajes Plasencia EnCorto, 2016

Apolo 81 entra en un bar aparentment normal. Llença els daus i tria a la seva adversària: la mítica i temuda Caperucita Love. Arrenca així una partida en la que cada jugador té les seves cartes i l’entorn és el taulell de joc.

Bus Story

(Terrassa)

Durada: 10’. Any: 2016. Director: Jorge Yúdice. Productora: Escac Films. Producció: Xesc Estapé. Guió: Jorge Yúdice. Música original: Truffle. Fotografia: Julietta Lutti. Intèrprets: Àlex Maruny, Diana Gómez, Àlex Batllori, Nacho Loriente, Encarna Arriaza. Idioma Original: Sense diàlegs.

Com cada matí, ell troba la noia desconeguda completament adormida al bus. Mai ha parlat amb ella, però sap on baixa. El problema és que avui no es desperta i és a punt de perdre la seva parada. Hauria d’apropar-se per a despertar-la?

L’encenedor quàntic

(Vilanova i la Geltrú)

Durada: 5’. Any: 2015. Director: Pau Escribano. Producció: Sandra Olsina, Sandra López, Pau Escribano. Guió: Pau Escribano. Música original: Claudi Herreros. Fotografia: Víctor Català. Intèrprets: David Verdaguer, Ann Perelló, David Olivares i Àlex Torrens. Idioma Original: Català.

Another Independent International Film Festival. Eau Claire, Wisconsin. USA (2015) Best Short
Festival 30 dies. Festival de cinema fantàstic a Andorra. Andorra. (2015) Special Jury Prize / Audience Award
Short of the Year. Madrid, Spain (2015) Special Mention
Shorty Week Film Festival. El Puerto de Santa María, Cádiz, Spain. (2016) Best Comedy Short
Worldfest. Houston, USA (2016) Gold Remi Award, Science Fiction

Una parella és en un bar. Quan ell torna del lavabo li diu que no és ell, que ve del futur, i li demana que faci una cosa per ell que ella mai no hauria pensat haver de fer.

La inquilina

(Barcelona)

Durada: 14’. Any: 2015. Directora: Mar Coll. Productora: Movistar Plus. Producció: Raúl Regueiro. Guió: Mar Coll, Valentina Viso. Música original: Nico Roig. Fotografia: Martín Gutierrez. Intèrprets: Clara Segura, Juliette Verdier i Morgan Collins. Idioma Original: Castellà i Francès.

Anna, quaranta anys, ha fugit de casa i està profundament agraïda amb Camille, estudiant, per haver-la triat com a companya de pis. Tant, que vol demostrar-li-ho costi el que costi.

La inquilina

Lina

(Terrassa)

Durada: 19’. Any: 2015. Director: Nur Casadevall. Productora: Escac Films. Producció: Judith Cortina. Guió: Nur Casadevall. Música original: Chris Mears. Fotografia: Angello Faccini. Intèrprets: Mireia Oriol, Raül Tortosa. Idioma original: Català.

Festival de Màlaga 2016, Millor Direcció Curtmetratge

Lina és una ànima sensible atrapada en un món d’incomunicació. Fugint d’aquest entorn hostil cercarà un refugi en el seu monitor de natació… però el salt cap a l’abisme és inevitable.

No me quites

(Barcelona)

Durada: 14’. Any: 2015. Directora: Laura Jou. Productora: Corte y Confección de Peliculas / Películas La Trini. Producció: Oriol Maymo, J.A. Bayona. Guió: Laura Jou. Música original: Pau Vallvé. Fotografia: Andreu Adam Rubiralta. Intèrprets: Laia Costa, Hammudi Al-Rahmoun Font. Idioma Original: Castellà.

Festival de Màlaga 2016, Millor Curtmetratge.

Laura i Luis. Dos personatges sumits en una contradicció. Ella vol tornar amb ell, però l’ataca i el menysprea. Ell no vol tornar amb ella, això no obstant, és allí, a casa seva, i traient-se la jaqueta… La historia d’un desamor en que la dona confon el desig amb la necessitat d’omplir un buit infinit.

Només els valents

(Terrassa)

Durada: 16’. Any: 2015. Directora: Blanca Vendrell. Productora: Escac Films. Guió: Blanca Vendrell. Música original: Albert Solà. Fotografia: Andreu Agnès Piqué. Intèrprets: Joana Vilapuig, Àlex Maruny, Oriol Puig, Iñaki Mur, Artur Busquets. Idioma original: Català.

És un fragment de la vida de la Jana, un moment molt important que la marcarà per sempre. Amb Port de la Selva de fons i el submarinisme com a marc, aquesta és una historia d’acceptació, un viatge cap a la maduració.

Tàndem

(Terrassa)

Durada: 14’. Any: 2016. Director: Leandor Alastuey. Productora: Escac Films. Guió: Leandro Alastuey. Fotografia: Javi Vilchez. Intèrprets: Zaida Fornieles, Juan Frendsa. Idioma original: Castellà.

Una parella de joves es troba en una dura situació econòmica a causa del boom immobiliari. Ja no disposen d’ingressos ni troben treball i els deutes els estan ofegant. El seu amor i l’esperança són l’única cosa que els manté units, però serà suficient?

Timecode

(Barcelona)

Durada: 15’. Any: 2015. Director: Juanjo Giménez. Productora: Nadir Films. Producció: Juanjo Giménez. Guió: Pere Altimira, Juanjo Giménez. Música original: Iván Céster. Fotografia: Pere Pueyo. Intèrprets: Lali Ayguadé, Nicolás Ricchini, Vicente Gil, Pep Domenech. Idioma Original: Castellà.

Festival de Cannes 2016, Palme d’or al millor curtmetratge.
Festival Cinema Jove de València 2016, Premi Movistar Plus.

Luna i Diego són els guàrdies de seguretat del pàrquing. Diego fa el torn de nit, i Lluna de dia.

Back To Top