Skip to content

EL BUEN PATRÓN

Durada: 120 min. Any: 2021. Director: Fernando León de Aranoa. Productores: Reposado PC i The Mediapro Studio, TVE, TV3 i MK2 Films. Producció: Fernando León de Aranoa, Jaume Roures. Guió: Fernando León de Aranoa. Música: Zeltia Montes. Fotografia: Pau Esteve Birba. Intèrprets: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarche i Fernando Abizu. Idioma: castellà.

“La Justícia porta a la mà una bàscula Blanco”, sol dir el bon patró als seus treballadors. La seva empresa produeix balances industrials, però la que presideix l’accés a la fàbrica, un antic model de dos plats, està torta. Situada en la perifèria industrial d’una petita ciutat de províncies, Bàscules Blanco fabrica des de fa dècades balances industrials per a grans superfícies i de pesatge de vehicles i de bestiar. Blanco, el seu propietari, està content. El seu negoci es troba en un bon moment: estan a punt de rebre un premi del govern provincial a l’excel·lència empresarial. S’espera la visita imminent d’una comissió, i tot ha d’estar a punt per a aquest esdeveniment. No obstant això, els problemes amb els seus treballadors posen en risc el bon rumb de les coses. El bon patró tracta de resoldre’ls a qualsevol preu: per restaurar l’equilibri perdut, creuarà totes les línies imaginables.


Fernando León de Aranoa

Madrid, 1968

Debuta amb el llargmetratge Família (1996), pel qual obté el Goya al millor director novell. Amb Barrio (1998) guanya la Concha de Plata a la millor direcció i el premi FIPRESCI al Festival de Sant Sebastià, a més dels Goya a la millor direcció, al millor guió original i a la millor actriu revelació. Los lunes al sol (2002) guanya la Concha de Oro a la millor pel·lícula i cinc premis Goya, entre ells els de millor pel·lícula i millor director. El segueixen Princesas (2005), Amador(2010), A Perfect Day (2015), presentada a la Quinzena de Realitzadors de Cannes i guanyadora d’un Goya al millor guió adaptat, i Loving Pablo (2017). També ha dirigit documentals com Caminantes (2011) o Política, manual de instrucciones (2016).

Back To Top