Skip to content

AMA

Durada: 90 min. Any: 2021. Directora: Júlia de Paz Solvas. Productores: La Dalia Films i Ama Movie AIE. Producció: José Luis Rancaño. Guió: Júlia de Paz Solvas i Núria Dunjó López. Música: Martín Sorozabal. Fotografia: Sandra Roca. Intèrprets: Tamara Casellas, Leire Marín Vara, Estefanía de los Santos, Ana Turpin i Manuel de Blas. Idioma: castellà.

La pel·lícula narra la història de moltes dones exposades en solitud a la mitificada maternitat. Després d’avisar-la diverses vegades, l’Ade fa fora la seva amiga Pepa de casa seva i aquesta acaba veient-se al carrer amb la seva filla de sis anys, la Leila. Sense ningú que les ajudi, la Pepa i la Leila lluitaran soles per trobar un lloc on viure. Enfrontant-se a cada obstacle, emprendran una cerca que comportarà, també, un acostament dins de la seva relació, abans pràcticament inexistent i distant. Es crearà un nou vincle entre mare i filla, on tindran cabuda els errors i la desidealització.


Júlia de Paz Solvas

Directora i guionista, estudia Direcció Cinematogràfica a l’ESCAC, on troba la seva principal motivació: la direcció d’actors. L’objectiu dels seus projectes és trobar històries en què esdebati i es critiqui, mitjançant un llarg procés previ d’investigació, temes centrats en la desigualtat, en totes les facetes de la posició de la dona en la societat, intentant trobar un punt de connexió entre el documental i la ficció. Ha realitzat els curtmetratges Atrapado(2012) i La filla d’algú (2019). Ama és el seu primer llargmetratge en solitari.

Back To Top