skip to Main Content

AMA

Durada: 90 min. Any: 2021. Directora: Júlia de Paz Solvas. Productores: La Dalia Films i Ama Movie AIE. Producció: José Luis Rancaño. Guió: Júlia de Paz Solvas i Núria Dunjó López. Música: Martín Sorozabal. Fotografia: Sandra Roca. Intèrprets: Tamara Casellas, Leire Marín Vara, Estefanía de los Santos, Ana Turpin i Manuel de Blas. Idioma: castellà.

La pel·lícula narra la història de moltes dones exposades en solitud a la mitificada maternitat. Després d’avisar-la diverses vegades, l’Ade fa fora la seva amiga Pepa de casa seva i aquesta acaba veient-se al carrer amb la seva filla de sis anys, la Leila. Sense ningú que les ajudi, la Pepa i la Leila lluitaran soles per trobar un lloc on viure. Enfrontant-se a cada obstacle, emprendran una cerca que comportarà, també, un acostament dins de la seva relació, abans pràcticament inexistent i distant. Es crearà un nou vincle entre mare i filla, on tindran cabuda els errors i la desidealització.


Júlia de Paz Solvas

Directora i guionista, estudia Direcció Cinematogràfica a l’ESCAC, on troba la seva principal motivació: la direcció d’actors. L’objectiu dels seus projectes és trobar històries en què esdebati i es critiqui, mitjançant un llarg procés previ d’investigació, temes centrats en la desigualtat, en totes les facetes de la posició de la dona en la societat, intentant trobar un punt de connexió entre el documental i la ficció. Ha realitzat els curtmetratges Atrapado(2012) i La filla d’algú (2019). Ama és el seu primer llargmetratge en solitari.

MEDITERRANEO

Durada: 100 min. Any: 2021. Director: Marcel Barrena. Productores: Lastor Media, Arcadia Motion Pictures, Fasten Films, Heretic i Cados Producciones AIE. Producció: Tono Folguera, Adrià Monés i Ibon Cormenzana. Guió: Danielle Schleif. Música: Arnau Bataller. Fotografia: Kiko de la Rica. Intèrprets: Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López, i Àlex Monner. Idioma: castellà.

Octubre del 2015. Dos socorristes, l’Òscar i en Gerard, viatgen fins a Lesbos (Grècia), impactats per la fotografia d’un nen ofegat a les aigües del Mediterrani. En arribar descobreixen una realitat corprenedora: milers de persones arrisquen la seva vida cada dia i creuen el mar en embarcacions precàries fugint de conflictes armats. I no hi ha ningú que faci tasques de rescat. Juntament amb l’Esther, en Nico i altres membres de l’equip, lluitaran per donar suport als milers de persones que ho necessiten. Per a tots ells, aquest viatge inicial suposarà una odissea que canviarà les seves vides. Mediterráneo és una lluita per sobreviure al mar, un medi moltes vegades hostil on cada vida compta.


Marcel Barrena

Barcelona, 1981

Debuta en la direcció amb la pel·lícula per a televisió Quatre estacions (2010), guardonada amb el premi al millor director, el del jurat i el de la crítica al Festival d’Alacant i el Gaudí a la millor pel·lícula en la seva categoria. El seu següent projecte, el documental Món petit (2013), obté, entre altres reconeixements, el premi DOCU! al Festival Internacional de Cinema Documental d’Amsterdam, el Gaudí al millor documental i una nominació al Goya en aquesta mateixa categoria. El 2016 escriu i dirigeix 100 metres, guanyadora de dos premis Gaudí i nominada al Goya al millor actor de repartiment.

EL BUEN PATRÓN

Durada: 120 min. Any: 2021. Director: Fernando León de Aranoa. Productores: Reposado PC i The Mediapro Studio, TVE, TV3 i MK2 Films. Producció: Fernando León de Aranoa, Jaume Roures. Guió: Fernando León de Aranoa. Música: Zeltia Montes. Fotografia: Pau Esteve Birba. Intèrprets: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarche i Fernando Abizu. Idioma: castellà.

“La Justícia porta a la mà una bàscula Blanco”, sol dir el bon patró als seus treballadors. La seva empresa produeix balances industrials, però la que presideix l’accés a la fàbrica, un antic model de dos plats, està torta. Situada en la perifèria industrial d’una petita ciutat de províncies, Bàscules Blanco fabrica des de fa dècades balances industrials per a grans superfícies i de pesatge de vehicles i de bestiar. Blanco, el seu propietari, està content. El seu negoci es troba en un bon moment: estan a punt de rebre un premi del govern provincial a l’excel·lència empresarial. S’espera la visita imminent d’una comissió, i tot ha d’estar a punt per a aquest esdeveniment. No obstant això, els problemes amb els seus treballadors posen en risc el bon rumb de les coses. El bon patró tracta de resoldre’ls a qualsevol preu: per restaurar l’equilibri perdut, creuarà totes les línies imaginables.


Fernando León de Aranoa

Madrid, 1968

Debuta amb el llargmetratge Família (1996), pel qual obté el Goya al millor director novell. Amb Barrio (1998) guanya la Concha de Plata a la millor direcció i el premi FIPRESCI al Festival de Sant Sebastià, a més dels Goya a la millor direcció, al millor guió original i a la millor actriu revelació. Los lunes al sol (2002) guanya la Concha de Oro a la millor pel·lícula i cinc premis Goya, entre ells els de millor pel·lícula i millor director. El segueixen Princesas (2005), Amador(2010), A Perfect Day (2015), presentada a la Quinzena de Realitzadors de Cannes i guanyadora d’un Goya al millor guió adaptat, i Loving Pablo (2017). També ha dirigit documentals com Caminantes (2011) o Política, manual de instrucciones (2016).

Back To Top