Skip to content

MRS. DEATH

Durada: 61 min. Any: 2021. Directora: Sílvia Ventayol. Productora: La Perifèrica Produccions, The Fly Hunter, IB3 TV i àMÈDIA. Producció: Núria Cano i Lorena Torres. Guió: Sílvia Ventayol. Música: Jaume Compte. Fotografia: Jordi Pol. Idioma: català, castellà i anglès, subtitulat en català.

La mort ens provoca tanta por i confusió que amb prou feines podem mirar-la a la cara. En les nostres societats asèptiques, el dolor i el sofriment tendeixen a amagar-se. Tot i que no sempre va ser així. Fins més o menys la segona meitat del segle vint, i en llocs tan dispars com Europa, Llatinoamèrica i Estats Units, va existir el costum de pintar i, més endavant, fotografiar els morts. Una cosa que avui pot semblar macabra tenia la seva raó de ser. La representació dels difunts era una manera d’honrar i mitigar la pena per la mort d’un ésser estimat.


Sílvia Ventayol

És llicenciada en Humanitats per la UPF. Va completar la seva formació a l’Escola Internacional de Ràdio i Televisió de San Antonio de los Baños (Cuba) i a la UB amb un postgrau en Cooperació Cultural Internacional. A partir de llavors és directora, guionista audiovisual, professora i gestora cultural. Ha dirigit L’arxiduc i la pagesa (2016, IB3 TV), la sèrie documental La fàbrica desapareguda  (2013, IB3 TV), Les coves de Bellver (2012, Ajuntament de Palma, IB3 TV) i Llànties de foc (2011, TVC).

Back To Top