Skip to content

MAL DE CAÑA

Durada: 76 min. Any: 2021. Director: Juan A. Zapata. Productora: Mayo Films, Som Batabat i IFilm, TVC. Producció: Sergio Grobas, Oriol Cortacans i Ico Abréu. Guió: Jan Matheu. Música: José Julio Bello i Marcos Arias. Fotografia: Sofía Nicolini Llosa. Idioma: castellà.

Aquest documental gira entorn d’un cas d’esclavitud moderna en una de les plantacions de canya de sucre més grans del món, situada a la República Dominicana i pertanyent a una de les famílies més poderoses d’Amèrica. Emmarcats en una cultura de coerció, els treballadors haitians de les plantacions es veuen obligats a acceptar unes condicions de vida miserables, sense electricitat, aigua potable o serveis sanitaris, a canvi d’un refugi rudimentari que han de considerar per força la seva llar.


Juan A. Zapata

Arquitecte i fotògraf dominicà resident a Barcelona. Es va graduar a l’Institut Berlage de Rotterdam mentre col·laborava amb el fotògraf Francesco Jodice and Multiplicity a Milà. Entre els seus premis i reconeixements hi ha el Premi Internacional de Fotografia Wilfredo García, el Best Entry Award de la 2a Biennal d’Arquitectura de Rotterdam com a part del think-tank urbà Supersudaca, la preselecció als Premis Eduardo León Jimenes i una beca de cinema de la Graham Foundation. Ha exposat i projectat la seva obra a la Biennal de Paisatge de Barcelona, al SAIT, al Centre Witte de With d’Art Contemporani, als Rencontres Internationales Nouveau Cinéma et Art Contemporain, a la Haus der Kulturen der Welt i a la Galeria Nacional de Belles Arts de Santo Domingo. Zapata ha fet de professor i conferenciant sobre arquitectura, paisatge i fotografia en diverses institucions d’Amèrica Llatina i Europa.

Back To Top