Skip to content

LA CIGÜEÑA DE BURGOS

Durada: 82 min. Any: 2020. Directora: Joana Conill. Productora: Sigue Soñando Films. Producció: Àngela Bosch. Guió: Joana Conill. Música: Xavi Xalmeta. Fotografia: Àngela Bosch. Idioma: català, castellà.

La directora de la pel·lícula és una adolescent quan, després del funeral del seu pare, llegeix la vida del difunt als diaris. «Per què no en sé res, de tot això?», es pregunta. Filla d’un anarquista condemnat per terrorisme durant la dictadura franquista i afiliat al Partit Comunista durant el seu empresonament, partit per al qual després serà regidor a Barcelona durant les primeres legislatures democràtiques, Joana Conill comprèn que el seu pare, company de jocs i aventures, va decidir no explicar-li la seva vida. Per què?


Joana Conill

Logronyo, 1980

Resideix a Barcelona. Després d’estudiar Història de l’Art a la UB i Direcció Cinematogràfica al CECC, fa un curs de narrativa i novel·la a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Llavors decideix finalitzar la seva carrera acadèmica per treballar en el seu somni: aconseguir donar veu a la seva història familiar, vinculada amb la violència política espanyola del segle vint, i trobar camins de reparació col·lectiva que aportin nous escenaris socials més enllà del conflicte i el trauma. Comença a dirigir La cigüeña de Burgos el 2014 i estudia psicologia orientada al procés (Institut de Treball de Processos i IAPOP) per poder donar suport al seu propi procés de recerca i el d’altres persones. El 2020 aconsegueix acabar la seva òpera prima, La cigüeña de Burgos, que també produeix, després de sis anys de paciència i obstinació.

Back To Top