Skip to content

DOROTHEA Y EL MYOTRAGUS

Durada: 61 min. Any: 2020. Directores: Marta Hierro i Núria Abad. Productora: Mom Works. Producció: Núria Abad, Marta Hierro, Nacho Tejedor. Animació: Luis Ozonas. Guió: Marta Hierro i Núria Abad. Música: Francisco Albéniz. Fotografia: Juan Carlos Azpiroz. Idioma: català, castellà, i anglès, subtitulat en castellà.

El 1909 una jove britànica s’embarca rumb a Mallorca seguint la pista d’uns misteriosos ossos. Durant dos anys, s’enfila, escala i explora cada cavitat a les roques de Mallorca, Eivissa i Menorca, i relata l’experiència en els seus diaris. El primer d’ells desapareix, però la resta es conserven i narren en detall l’experiència. Dorothea Bate és una de les paleontòlogues més importants de tots els temps, una dona que va lluitar contra els estereotips de gènere de la seva època i que va descobrir misterioses espècies animals extingides a la Mediterrània, entre elles, el mític Myotragus balearicus.


Marta Hierro

Càceres, 1975

És llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid. El desig d’explicar històries en profunditat la condueix al món del documental, especialitzant-se en temes històrics i socials. Ha estat directora i guionista dels documentals La batlessa, Illes en Transició, Espies a la sorra. Objectiu Espanya (premi del públic al Festival Internacional de Cinema de Reus Memorimage; premi al millor llargmetratge documental al Festival Som Cinema de Lleida; premi al millor documental al Festival Cinema Ciutadà Compromés de València; menció especial al millor documental de memòria històrica al Festival Extremadoc), Agent Sicre. L’amic americà, El viatge definitiu, Vacances a Txernòbil, Els monstres de cameva (premi al millor documental de drets humans al Festival de Cinema i Vídeo Independent de Nova York; premi al millor llargmetratge documental al Festival Inquiet), Estat d’exili, Baix en carboni, Risc químic i Mallorca al trot.

Núria Abad

És productora, directora i guionista de documentals i programes de televisió en col·laboració amb diverses productores de Balears i Catalunya; també és especialista en la planificació i execució d’estratègies integrals de comunicació. Ha estat directora i guionista dels documentals La batlessa i Centroamericando, la sèrie documental Històries d’un ball i els programes televisius Balears fa ciència i Art balear. També ha treballat en la producció de la sèrie documental Illes en Transició.

Back To Top