Skip to content

EL VENTRE DEL MAR

Durada: 76 min. Any: 2021. Director: Agustí Villaronga. Productores: Testamento Producciones, La Periférica Produccions i Link Up Barcelona. Producció: Javier Pérez Santana i Cesc Mulet. Guió: Agustí Villaronga. Música: Marcus J. G. R. Fotografia: Josep Maria Civit i Blai Tomás. Intèrprets: Roger Casamajor, Òscar Kapoya, Muminu Diallo, Armando Buika i Marc Bonnin. Idioma: català.

Juny del 1816. La fragata Alliance, de la Marina francesa, embarranca davant les costes del Senegal. Com els bots disponibles per a l’evacuació no són suficients per acollir tots els tripulants, es construeix una precària embarcació a què obliguen a pujar 147 homes i l’abandonen a la seva sort. La fam, la inclemència de la mar, la bogeria i una lluita aferrissada es deslliga en aquella barca a la deriva.


Agustí Villaronga

Una de les veus més personals i secretes del cinema europeu. Sempre transgressor, es mou per senders valents i implacables. De vegades transita pel cinema de gènere però sovint el desborda explorant amb rigor territoris poc freqüentats, situant-se sense pal·liatius a la part del mal i la mort com a exorcisme i reflexió profunda. Les seves pel·lícules han participat, i han estat premiades, en els festivals de Berlín, Cannes, Mont-real, Sant Sebastià, Tòquio, etc. A més, ha estat seleccionat dues vegades per representar Espanya i Mèxic als Oscars de Hollywood. La seva filmografia destaca per obres com Tras el cristal (1985), El niño de la luna (1989) El mar (2000), Aro Tolbukhin (2002), Pa negre (2010), El rey de la Habana (2015) Incerta glòria (2017) i Born a king (2018).

Back To Top