Skip to content

COSMÉTICA DEL ENEMIGO

Durada: 90 min. Any: 2020. Director: Kike Maillo. Productora: Sábado Películas, Barry Films, The Project. Producció: Toni Carrizosa, Ana Eiras. Guió:Kike Maillo, Cristina Clemente, Fernando Navarro. Música: Alex Baranowski. Fotografia: Rita Noriega. Intèrprets: Tomasz Kot, Athena Strates, Marta Nieto, Dominique Pinon, Götz Vogel. Idioma: anglès, subtitulat en castellà.

Jeremiasz Angust és un arquitecte d’èxit que, dirigint-se a l’aeroport de París, perd el seu vol a causa d’una misteriosa jove, Texel Textor, que l’aborda de sobte. Els dos personatges iniciaran una conversa que s’anirà enrarint fins a esdevenir una cosa sinistra i criminal.


Kike Maillo

Barcelona, 1975

El 1994 inicia els seus estudis a l’ESCAC. Allà es gradua en Direcció Cinematogràfica amb el curtmetratge Les cabres de Freud (1999), protagonitzat per Tristán Ulloa. A partir d’aquí comença la seva marxa publicitària com a creatiu i realitzador en el marc de la petita companyia Kikeyluis (fundada al costat de Lluís Segura, també creatiu i realitzador). Paral·lelament, escriu i dirigeix el seu segon curtmetratge, Els gossos de Pavlov, que estrena a finals del 2003. El curt s’exhibeix en més de quaranta festivals i rep dues desenes de premis, entre els quals destaquen els aconseguits al Festival d’Alcalá d’Henares, Mecal i el Festival de Munic. A partir del 2006 dirigeix diversos videoclips per a artistes com Pastora Soler, El Langui o Manos de Topo. Del 2009 al 2012 dirigeix la sèrie d’animació Arròs covat, produïda per Escándalo Films i Televisió de Catalunya i guardonada amb un premi Ondas. L’octubre de l’any 2011 estrena el seu primer llargmetratge, Eva, pel·lícula de ciència-ficció protagonitzada per Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Ammann i Claudia Vega. El film ha estat guardonat amb cinc premis Gaudí i tres premis Goya, entre ells el de director novell. L’any 2012 funda la productora Sábado Películas al costat de Toni Carrizosa, amb la qual ha produït els llargmetratges Barcelona, nit d’estiu i Barcelona, nit d’hivern, tots dos dirigits per Dani de l’Ordre. El 2016 estrena el seu segon llargmetratge com a director, Toro, un frenètic thriller d’acció que es desenvolupa a la Costa del Sol i que està protagonitzat per Mario Casas, Luis Tosar, José Sacristán i Ingrid García-Jonsson. Toro obre la 19a edició del Festival de Màlaga. El 2020 realitza Cosmética del enemigo, thriller ambientat a París i basat en una novel·la de la popular autora Amélie Nothomb.

Back To Top