Skip to content

Jurats

Jurat de Llargmetratges i Curtmetratges

Meritxell Colell

És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF el 2006. El 2005 rep una beca per estudiar a la Universidad del Cine a Buenos Aires. Com a muntadora, treballa en nou llargmetratges exhibits en prestigiosos festivals internacionals. Com a directora, signa el seu primer llargmetratge el 2018: Con el viento és seleccionada a L’Atelier de la Cinéfondation del Festival de Cannes, estrenada a la 68a edició de la Berlinale i premiada al Festival de Málaga. En total ha estat exhibida en més de quaranta festivals. El 2020 estrena Transoceàniques al Festival de Nara (Japó), i rep una menció especial del jurat espanyol al Festival de Gijón. Ara està treballant en la fase de postproducció del seu segon llargmetratge de ficció, Dúo, premiat a nombrosos laboratoris. Des del 2007 combina la realització de films amb l’ensenyament en els estudis de cinema. Forma part de l’equip de «Cinema en curs», un projecte de l’associació A Bao A Qu. També és professora associada del grau en Comunicació Audiovisual a la UPF.


Carlos R. Ríos

És llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB i té un postgrau en Gestió i Polítiques Culturals. És un dels cofundadors de la difusora cinematogràfica 100.000 Retinas, entitat que neix el 1994 i que es dedica a promoure el cinema com a cultura. Ha estat promotor i coordinador del cicle Cineambigú, espai cinematogràfic setmanal que oferia el millor cinema internacional sense distribució al nostre país. Durant més de deu anys ha codirigit el Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona i des del 2010 és director de la distribuïdora cinematogràfica Noucinemart i del D’A Film Festival Barcelona.


Yolanda Olmos Ruiz

Inicia la seva formació cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya el 1990, especialitzant-se en direcció i guió. Els seus primers passos en el sector audiovisual són a Producciones Doble Banda, on treballa com a productora executiva fins al 2017. Durant aquest període produeix una vintena de films, amb

especial atenció al gènere documental. Com a directora i guionista, ha dirigit documentals per al cinema i la televisió, a més de diversos audiovisuals per a museus i fundacions, entre ells Les mans d’Alícia, Shorok i Vos, que sos mi hermana. Des del 2017 és directora de l’associació D nes Visuals.


Jurat de Documentals

Ceci Artigues

Llicenciada en Periodisme per la UAB i en Comunicació Audiovisual per la UOC, ha estat regidora en programes de televisió com Nexes (Mediapro, TVC), Està passant (Minoria Absoluta, TVC), La nit dels Òscars (Triacom Audiovisual, TVC), Revolució 4.0 (El Terrat, TVC), Pura magia (TVE) o Hora punta (TVE). També ha format part de l’equip de realització de l’acadèmia d’Operación Triunfo (TVE) per al canal 24 hores i per al programa El chat de Operación Triunfo. En els àmbits de producció i guió, ha treballat durant quatre temporades al programa Export.cat (Catarsi TV, TVC) i ha dut a terme el càsting internacional de Planeta comida (Mega TV, TVE). També ha col·laborat amb altres formats, com Ahora caigo (Gestmusic, Antena 3), Boom (Gestmusic, Antena 2), Control T (Mediapro, TVC) o Todo es mentira (Minoria Absoluta, Cuatro). Actualment compagina les seves tasques al programa Polònia (Minoria Absoluta, TVC) amb la docència al centre Ilerna Formació i a l’Escola Catalana de Cinema i Televisió


Ferran Farré

Format a l’École Internationale Jacques Lecoq de París i amb un màster en Estudis Teatrals de l’Institut del Teatre de Barcelona, la UAB i la UPF, ha rebut formació en més d’una cinquantena de cursos de diverses disciplines artístiques i escèniques. Té vint-i-cinc anys d’experiència en el camp de la docència i la direcció escènica formativa, treballant amb infants, joves, adults i gent gran a escoles de teatre i centres de primària, secundària i batxillerat; a universitats i centres penitenciaris; a centres de lleure i de col·lectius amb atenció a la diversitat, i a companyies de teatre. Ha publicat diversos textos teatrals (Clandestins; Durruti, la memòria perduda de l’anarquia, i Okupa Palestina!), a més de recursos pedagògics sobre expressió i teatre. Actualment treballa a l’Aula de Teatre de Mataró i de Lleida, a més de l’Arsènic Granollers, fent classes i tallers d’interpretació i teatre físic per a cicles de grau superior. També treballa amb l’editorial Shackleton Books fent locucions d’audiollibres per a les col·leccions «Mis Pequeños Héroes» i «Mitología para Niños». Com a actor és cofundador de la companyia Nurosfera, havent participat en totes les seves produccions i en diversos festivals internacionals (Teatro Clásico Almagro, Fira Tàrrega, Barcino, etc.).


Aida Bañeres Argilés

És editora, antropòloga i programadora de festivals de cinema. Amb un perfil polivalent en el món del cinema, ha treballat de reportera a LleidaTV, de productora a TV3, de directora de fotografia i editora de documentals a Londres i de professora de llenguatge cinematogràfic a Londres, Mèxic, Argèlia i, darrerament, a l’ECCIT de Lleida. Paral·lelament, des del 2010 forma part de l’equip de programació del Festival REC de Tarragona, ara com a directora del laboratori Work In Progress Primer Test. Anteriorment ha estat programadora del festival de documentals musicals Doc’n Roll de Londres. Lleidatana de naixement, viatgera i curiosa de vocació, s’identifica en la dissidència, el transfeminisme i l’antiracisme.


Jurat de Som Secundària

Montserrat Cortada

És, des de l’any 2017, directora general de JCA Cinemes, empresa d’exhibició de cinema fundada a Lleida el 1923. JCA Cinemes és un punt de referència a la ciutat per passar una bona estona, per desconnectar amb la família, els amics o un mateix i per gaudir d’una tarda de cinema en la intimitat d’una sala, on l’espectador, a més de connectar amb altres històries i realitats, té la possibilitat de guanyar capacitat crítica i conèixer altres vides i possibilitats. Creiem fermament que el cinema és una molt bona eina per educar-nos; per aquest motiu sabem que és important que tothom tingui accés al cinema i que es creï l’hàbit d’anar-hi des de molt jove. Per això estem molt contents de poder formar part del jurat del concurs de curts de Som Secundària, destinat als centres educatius de la nostra demarcació.


Marina Rodrigo

Ha estudiat el grau de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles al centre Ilerna de Lleida i ha estat treballant en l’equip de producció del nou film Alcarràs (2021), de Carla Simón. L’apassiona el cinema.


Miquel Plaza

És tècnic superior en realització de projectes audiovisuals i espectacles pel centre Ilerna de Lleida. Ha participat en la producció i direcció de curts i pel·lícules com Alcarràs (2021) o Llodrigons (2021). Amb experiència en la gestió de xarxes socials, actualment col·labora en aquest camp amb Screenbox Lleida. També ha fet pràctiques a l’ECCIT i a l’empresa Suggeriments SCP per a l’edició del 2020 del Festival Visual Art Som Cinema Lleida.


Back To Top