Skip to content

LLANA NEGRA

Durada: 19 min. Any: 2021. Directora: Elisabet Terri. Productora: Imminent Produccions i Fishcorb Films. Producció: Elisabet Terri i Roger Corbi. Guió: Elisabet Terri. Fotografia: José Pozo. Intèrprets: Ingrid Rubio, Elisabet Terri, Lua Blasi i Gil Blasi. Idioma: català.

La Bruna i la Noa són dues germanes amb una relació difícil. Després de temps sense veure’s, un assumpte pendent les obligarà a retrobar-se. El lloc per fer-ho no serà escollit a l’atzar.

PAS A DOS

Durada: 16 min. Any: 2021. Directora: Valèria Cuní. Productora: ESCAC Films. Producció: Ferran Giol. Guió: Valèria Cuní i Maria Martos. Fotografia: Marc Vidal, Martín Ávila. Intèrprets: Mireia Güell, Adrián Torres i Clara Casado. Idioma: català.

La Mireia, de disset anys, té l’oportunitat de ser la ballarina principal a la funció de La bella dorment que prepara la seva escola de ballet. Però la Mireia acaba de sortir de la seva primera relació de parella, que ha estat molt tòxica. La marca que li ha deixat no li permet suportar el contacte físic a l’hora de ballar el «Pas de deux» amb un noi.

LA BANYERA

Durada: 19 min. Any: 2021. Director: Sergi Martí. Productora: Astrolabi Films. Producció: Josep Pi. Guió: Sergi Martí. Música: Roger Subirana. Fotografia: Ona Isart. Intèrprets: Abel Folk i Paula Jornet. Idioma: català.

El Ramon Riera s’està prenent un merescut bany quan, de sobte, li sona el mòbil. A l’altre costat de la línia es troba la Clara, una noia que li intenta vendre una assegurança de vida insistentment.

L’ESTRANY

Durada: 18 min. Any: 2020. Director: Oriol Guanyabens. Productora: Corte y Confección de Películas, Fractal 7. Producció: Marc Guanyabens i Oriol Maymó. Guió: Oriol Guanyabens. Música: Ferran i Jordi Palau Matas. Fotografia: Agnès Piqué. Intèrprets: Gerard Pous, Arnau Comas, Nil Ribalta, Martí Atance i Aina Clotet. Idioma: català.

L’Amadeu, amb nou anys, va a uns campaments d’estiu per primer cop. Els primers dies són difícils, però el Nil, el monitor més expert, li dona confiança i l’ajuda a integrar-se en el grup. Quan l’Amadeu està trobant per fi el seu lloc en els campaments, una experiència violenta l’obliga a rebel·lar-se contra tot el que havia après.

L’ESTAT DEL CEL

Durada: 18 min. Any: 2021. Directora: Agustín Rubio. Productora: EOC Producciones Cinematográficas, àMÈDIA. Producció: Emilio Oviedo i Ana Alemany. Guió: Agustín Rubio. Música: Josué Vergara. Fotografia: Víctor Lobato. Intèrprets: Maria Maroto, Àngel Figols i Héctor Giménez. Idioma: català.

A l’equador de la trentena, la Marina viu una existència típicament urbana i contemporània: mare soltera del Rubén, un nen de nou anys, el seu dia a dia transcorre de casa a la feina i de la feina a casa. El Gonzalo és un professor universitari de quaranta anys, acomodat en una vida anacrònica de bon vivant amb l’única companyia del seu gos.

INEFABLE

Durada: 11 min. Any: 2021. Director: Gerard Oms. Productora: Zabriskie Films. Producció: Carles Torras, Sergio Adrià. Guió: Gerard Oms i Adrián Núñez. Música: Santos Martínez. Fotografia: Anna Molins. Intèrprets: Mateo Rodríguez i Maria Rodríguez. Idioma: català.

El Mateu és un adolescent que viu enganxat a la pantalla hores i hores en silenci. La Maria s’ha instal·lat aquests dies a casa per afrontar sola el pes de la complexa situació familiar.

FINCA RÈGIA

Durada: 18 min. Any: 2020. Director: Rubén Seca. Productora: Mentes Films, Escola de Cinema de Barcelona (ECIB). Producció: Patrícia Gómez. Guió: Rubén Seca. Música: Carles Marigó. Fotografia: Luisa Villar. Intèrprets: Pere Roig, Alexandra Agulló, Josep Maria Blanco i Edgar Moreno. Idioma: català.

L’Iñaki, un home de 79 anys que viu de lloguer amb una renda antiga, comença a rebre visites incòmodes a casa seva. Descobreix que el seu pis està en venda en una immobiliària i que la llei permet vendre’l amb ell inclòs en l’operació. El seu delicat estat de salut atreu els especuladors, però ell no té cap intenció d’abandonar el pis.

EL SISTEMA

Durada: 11 min. Any: 2021. Director: Joan Álvarez. Productora: The Bad Cat Company. Producció: Maria Illera. Guió: Joan Álvarez. Música: Santos Martínez. Fotografia: Íñigo Zubicaray. Intèrprets: Alain Hernández. Idioma: castellà.

L’Alain ha estat citat per resoldre una queixa que ha interposat contra l’Administració pública. Ell creu que té raó i els seus drets l’emparen, per la qual cosa se sent confiat.

CAMPO ATRÁS

Durada: 8 min. Any: 2020. Director: David Weil Sunyer. Productora: El Dedo en el Ojo / Bande à Part Escuela de Cine. Producció: Mª José García, Luis Ibáñez. Guió: David Weil Sunyer i Núria Dunjó. Fotografia: Sergio G. Fuertes. Intèrprets: Àlex Losada, Martí Caballero, Alberto Díaz, Núria Arseda, David Font i Raúl Moreno. Idioma: castellà.

Crítica directa de la submissió dels pares, la manca de llibertat i el comportament indecent. Un àrbitre de bàsquet novell, un pare desenfrenat i el testimoni del seu fill convergeixen en el mateix espai. Us heu sentit mai avergonyits dels altres?

ASCENSO

Durada: 15 min. Any: 2020. Director: Juanjo Giménez. Productora: Nadir Films i Señora X Productions. Producció: Juanjo Giménez i Fàtima Vilà. Guió: Pere Altimira i Juanjo Giménez. Música: Iván Céster. Fotografia: Pere Pueyo. Intèrprets: Miki Esparbé, Albert Salazar, Josean Bengoetxea i Carlos Librado Nene. Idioma: castellà.

El futbol en dos plans.

Back To Top