Skip to content

Terra de telers

Durada: 118 min. Any: 2020. Director: Joan Frank Charansonnet. Productora: Patchouli Films. Producció: Joan Frank Charansonnet, Víctor Perxachs. Guió: Alba López, Joan Frank Charansonnet. Música: Marcus JGR. Fotografia: Joan Bibiloni, Pau Carreté. Intèrprets: Gal·la Charansonnet, Laia Díaz, Alba López, Montse Ribadellas, Juna Charansonnet, Júlia Cano, Elena Codó, Angelina Llongueras, Miquel Sitjar, Ramon Godino, Joan Massotkleiner, Ricard Balada, Jordi Reverté. Idioma: català, castellà.

Any 1923. La Julieta, amb sis anys, juntament amb la seva família, fuig de la misèria del camp per establir-se en una colònia industrial. Els records d’una infància feliç, marcats per la industrialització, i la duresa de la guerra fins a la caiguda de la dictadura ens acompanyaran en aquesta pel·lícula. Constitueix un homenatge a totes les dones anònimes que al costat dels seus homes van fer créixer un país.

 

Joan Frank Charansonnet

Actor de cinema, teatre i televisió, productor, guionista i director de cinema que ha signat més de sis films. De l’any 2000 a l’any 2005 es va establir a Rússia, on va protagonitzar una sèrie de màxima audiencia, Dorogaya Masha Berezina [‘Estimada Masha Berezina’], produïda per Sony Pictures. Conegut pel públic pels seus personatges a TV3, com Richard a El cor de la ciutat, Mauri de jove a La Riera i pel seu treball en sèries com Acusats, Amar en tiemposrevueltos, Crims, Cuéntame cómo pasó, Estació d’enllaç, Hospital Central, Innocents, Policies, Rhesus o Toledo. També ha participat com a actor en setze films dirigits per cineastes de prestigi com Carlos Saura, Daniel Calparsoro, Carles Torrens o Joan Carles Medina, entre d’altres. Com a director teatral ha dirigit deu muntatges a Rússia, França, Catalunya i Madrid.

Va debutar en la direcció cinematogràfica amb Ushima-Next (estrenada al Sitges Film Festival l’any 2011), continuant amb Anima (premi a la millor pel·lícula al Festival Internacional Nunes 2014 de Barcelona), Doctrina, el pecat original i la reinserció (premi a la millor pel·lícula independent en la sisena edició dels Premis Oriana), Pàtria (premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa al Festival Internacional de Cinema de Niça) i Anunnaki (première mundial al TerrorMolins 2018 i al Fantasporto 2019). Des del 2009 ha compaginat la seva carrera d’actor i director amb l’ensenyament a actors.

Back To Top