Skip to content

La dona il·legal

Durada: 113 min. Any: 2020. Director: Ramon Térmens. Productora: Segarra Films. Producció: Ramon Térmens. Guió: Ramon Térmens, Daniel Faraldo. Música: David Solar. Fotografia: Pol Orpinell.  Intèrprets: Daniel Faraldo, Yolanda Sey, Isak Férriz, Klaudia Dudova, Gorka Lasaosa, Montse Germán, Àngels Bassas, Boris Ruiz. Idioma: català.

Fernando Vila és un advocat d’immigració que accepta un cas senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, Zita Krasniqi. Tot canvia quan apareix morta en un centre d’internament d’estrangers i les autoritats declaren que es tracta d’un suïcidi. El Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, Juliet Okoro, una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució.

 

Ramon Térmens

Va debutar com a guionista i codirector de la pel·lícula Joves (2005), que li va valer el premi a millor director novell en els Premis Ciutat de Barcelona. Posteriorment va treballar a Los Angeles com a guionista fins a rodar el 2009 el seu primer projecte en solitari com a director, Negro Buenos Aires.

El 2011 va coescriure, dirigir, produir i distribuir Catalunya Über Alles! amb la seva productora, Segarra Films. La pel·lícula constitueix un comentari social que critica la intolerància i l’extremisme demagògic de la Catalunya interior. Va rebre tres premis al Festival de Màlaga i va guanyar el premi a millor pel·lícula social de l’any de la Film Commission del Festival de Sant Sebastià. Després de projectar-se en festivals de tot el món, la pel·lícula va ser nominada a cinc guardons en els IV Premis Gaudí.

La seva quarta pel·lícula, El mal que els homes fan, és un thriller rodat en anglès. L’acció transcorre a la frontera entre Mèxic i els Estats Units. La pel·lícula va ser presentada al Festival de Cinema de Montreal el 2015 i va ser seleccionada en el Shangai Film Festival, el Night Visions d’Hèlsinki, el Splatfest! de Polònia, el Chicago Latin Film Festival i el NIAFFS 2016, on va guanyar el premi a millor pel·lícula espanyola d’acció i el de millor actor per a Daniel Faraldo. La dona il·legal serà la seva cinquena pel·lícula.

Back To Top