Skip to content

El arte de frío

Durada: 70 min. Any: 2020. Director: Ander Duque. Productora: UVEME A.V.C.E. Producció: Miriam Mariné. Guió: Ander Duque.Música: Alfredo Niharra. Fotografia: Guillem Oliver. Intèrprets: Felipe Almendros, Victoria Picazzo, Alexandra Cuba, Alejandra Mariné, Albert Pecanins. Idioma: castellà.

Una pel·lícula inspirada en la colorista obra gràfica de Felipe Almendros. Aquest relat amb vocació de buit és una mostra de cinema directe sobre la recerca de la veritat, el tedi de l’artista i la tragicomèdia que defineix una actitud davant la vida.

 

Ander Duque

Neix a Bilbao. El 1999 s’instal·la a Barcelona i formarà part de bandes com SOON o EiLT, amb les quals publicarà diversos treballs discogràfics. El 2004 dirigeix el seu primer curtmetratge, titulat Ai Lof!, finalista en diferents certàmens nacionals. Més tard, el curtmetratge de ficció Sugus I Brandy (Candy & Brandy) li reporta múltiples reconeixements: el tercer premi al vuitè Annual Latin Filmmaker de Los Angeles, el primer premi a l’Alice Film Festival de San Francisco, la menció d’honor al Sofia Short Film Festival de Bulgària i el tercer premi al certamen de curtmetratges Juan Antonio Bardem. El 2006 dirigeix Barcelonarena, el seu primer documental per a la Televisió de Catalunya. El segueixen títols com Ela, Sexogenario (ambdues per a la Televisió de Catalunya), Jove Glòria Urbana(TVE) o Morarte, Història d’una trobada, estrenat en la inauguració del Festival de Cinema Europeu de Sevilla. El 2008 constitueix UVEME A.V.C.E., la seva pròpia productora, des de la qual continua treballant en la realització i producció audiovisual. El 2015 dirigeix el seu primer llargmetratge de ficció, titulat Zoe, que participarà en la secció oficial del Festival de Màlaga del 2016. El 2019 és nomenat membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

Back To Top