skip to Main Content

La dona il·legal

Durada: 113 min. Any: 2020. Director: Ramon Térmens. Productora: Segarra Films. Producció: Ramon Térmens. Guió: Ramon Térmens, Daniel Faraldo. Música: David Solar. Fotografia: Pol Orpinell.  Intèrprets: Daniel Faraldo, Yolanda Sey, Isak Férriz, Klaudia Dudova, Gorka Lasaosa, Montse Germán, Àngels Bassas, Boris Ruiz. Idioma: català.

Fernando Vila és un advocat d’immigració que accepta un cas senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, Zita Krasniqi. Tot canvia quan apareix morta en un centre d’internament d’estrangers i les autoritats declaren que es tracta d’un suïcidi. El Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, Juliet Okoro, una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució.

 

Ramon Térmens

Va debutar com a guionista i codirector de la pel·lícula Joves (2005), que li va valer el premi a millor director novell en els Premis Ciutat de Barcelona. Posteriorment va treballar a Los Angeles com a guionista fins a rodar el 2009 el seu primer projecte en solitari com a director, Negro Buenos Aires.

El 2011 va coescriure, dirigir, produir i distribuir Catalunya Über Alles! amb la seva productora, Segarra Films. La pel·lícula constitueix un comentari social que critica la intolerància i l’extremisme demagògic de la Catalunya interior. Va rebre tres premis al Festival de Màlaga i va guanyar el premi a millor pel·lícula social de l’any de la Film Commission del Festival de Sant Sebastià. Després de projectar-se en festivals de tot el món, la pel·lícula va ser nominada a cinc guardons en els IV Premis Gaudí.

La seva quarta pel·lícula, El mal que els homes fan, és un thriller rodat en anglès. L’acció transcorre a la frontera entre Mèxic i els Estats Units. La pel·lícula va ser presentada al Festival de Cinema de Montreal el 2015 i va ser seleccionada en el Shangai Film Festival, el Night Visions d’Hèlsinki, el Splatfest! de Polònia, el Chicago Latin Film Festival i el NIAFFS 2016, on va guanyar el premi a millor pel·lícula espanyola d’acció i el de millor actor per a Daniel Faraldo. La dona il·legal serà la seva cinquena pel·lícula.

El arte de frío

Durada: 70 min. Any: 2020. Director: Ander Duque. Productora: UVEME A.V.C.E. Producció: Miriam Mariné. Guió: Ander Duque.Música: Alfredo Niharra. Fotografia: Guillem Oliver. Intèrprets: Felipe Almendros, Victoria Picazzo, Alexandra Cuba, Alejandra Mariné, Albert Pecanins. Idioma: castellà.

Una pel·lícula inspirada en la colorista obra gràfica de Felipe Almendros. Aquest relat amb vocació de buit és una mostra de cinema directe sobre la recerca de la veritat, el tedi de l’artista i la tragicomèdia que defineix una actitud davant la vida.

 

Ander Duque

Neix a Bilbao. El 1999 s’instal·la a Barcelona i formarà part de bandes com SOON o EiLT, amb les quals publicarà diversos treballs discogràfics. El 2004 dirigeix el seu primer curtmetratge, titulat Ai Lof!, finalista en diferents certàmens nacionals. Més tard, el curtmetratge de ficció Sugus I Brandy (Candy & Brandy) li reporta múltiples reconeixements: el tercer premi al vuitè Annual Latin Filmmaker de Los Angeles, el primer premi a l’Alice Film Festival de San Francisco, la menció d’honor al Sofia Short Film Festival de Bulgària i el tercer premi al certamen de curtmetratges Juan Antonio Bardem. El 2006 dirigeix Barcelonarena, el seu primer documental per a la Televisió de Catalunya. El segueixen títols com Ela, Sexogenario (ambdues per a la Televisió de Catalunya), Jove Glòria Urbana(TVE) o Morarte, Història d’una trobada, estrenat en la inauguració del Festival de Cinema Europeu de Sevilla. El 2008 constitueix UVEME A.V.C.E., la seva pròpia productora, des de la qual continua treballant en la realització i producció audiovisual. El 2015 dirigeix el seu primer llargmetratge de ficció, titulat Zoe, que participarà en la secció oficial del Festival de Màlaga del 2016. El 2019 és nomenat membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

El sitio de Otto

Durada: 70 min. Any: 2019. Director: Oriol Puig. Producció: Xavier Toll. Guió: Joana Vilapuig, Iñaki Mur, Artur Busquets, Oriol Puig. Fotografia: Agnès Piqué. Música: Bernat Tortajada. Intèrprets: Iñaki Mur, Joana Vilapuig, Artur Busquets, Oriol Vila, Emma Arquillué, Irene Trullén, Adrian Grösser, Pau Escobar, Carla Pueyo, Nora Navas. Idioma: castellà.

Després de perdre el seu pare, un jove sense expectatives intenta ocupar la seva respectada posició al poble. Al costat del seu millor amic, decideixen acabar amb una bandada de gossos salvatges que ronden pels afores. Malgrat tot, quan coneix una noia que planeja anar-se’n del poble per sempre, trontollarà la seva visió de la vida.

 

Oriol Puig

Es va graduar a l’ESCAC l’any 2014 en l’especialitat de guió. Combina la seva carrera com a actor en pel·lícules, sèries de televisió i teatre amb la direcció de teatre i una sèrie. Ara debuta com a director de cinema amb El sitio de Otto, la seva òpera prima.

A Stormy Night

Durada: 76 min. Any: 2020. Director: David Moragas. Productora: Oberon Media / AMC. Producció: Antonio Chavarrías. Guió:David Moragas. Fotografia: Alfonso Herrera. Música: Angel Pérez.  Intèrprets: Jacob Perkins, David Moragas, Jordan Geiger, Marco di Francesco. Idioma: anglès.

El Marcos arriba a Nova York des de Barcelona per fer una escala amb destinació a San Francisco. Una tempesta torrencial, però, amenaça la ciutat i tots els vols des de Nova York són cancel·lats, cosa que deixa el Marcos sense un lloc on passar la nit. És així com acaba a casa de l’Alan, el company de pis de la seva amiga de la universitat.

 

David Moragas

Guionista i director de cinema català. Es va graduar en comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. El 2015 va obtenir la beca de La Caixa per estudiar un postgrau a la New York University (NYU), on va obtenir el màster de belles arts en direcció.

Els seus curts Only fools rush in (2018) i Boyfriend (2019) s’han projectat en multitud de festivals, com el de Palm Springs, l’Inside Out Toronto i el D’A de Barcelona.

Entre els seus guions de llargmetratge hi ha Two sisters, que el 2019 va rebre el Purple List Award de la NYU, una distinció als millors guions escrits per alumnes del programa.

A stormy night és el seu primer llargmetratge, estrenat com a pel·lícula de clausura al D’A 2020 i que també s’ha pogut veure al Festival de Màlaga.

Pullman

Durada: 70 min. Any: 2019. Director: Toni Bestard. Productores: Toni Bestard PC / Singular Audiovisual / IB3 TV.  Producció: Toni Bestard, Miquel Verd, Nacho Tejedor. Guió: Toni Bestard, Arturo Ruiz. Música: Tolo Prats. Fotografia: Edu Biurrun. Intèrprets: Keba Diedhou, Alba Bonnin, Monika Kowalska, Armando Buika, Lara Martorell, Rafel Ramis, Manuel de Teba. Idioma: castellà.

Dos nens, el Daren i la Nadia, viuen als apartaments Pullman, a Palma. Són veïns però no es parlen, ja que tots dos són de cultures molt diferents (el Daren és membre d’una família d’immigrants africans i la Nadia d’una família de l’Europa de l’Est). El primer dia de vacances d’estiu, però, els seus camins es creuaran i els dos viuran una aventura d’iniciació a través de la rebotiga del paradís.

 

Toni Bestard
Tres nominacions al Goya, 200 premis i més de 500 seleccions oficials avalen aquest director mallorquí. El seu primer llargmetratge de ficció va ser El perfecte desconegut (2012), protagonitzat per l’actor irlandès Colm Meaney, amb el qual va participar en festivals com la Seminci, el Busan Film Festival, el Shanghai Film Festival, el Palm Springs Film Festival o el Galway Film Fleadh, entre d’altres. L’any 2015 va estrenar la seva següent pel·lícula, el llargmetratge documental I Am Your Father, codirigida al costat de Marcos Cabotà, que es va estrenar al Sitges Film Festival i va ser nominat al Goya al millor llargmetratge documental, a més de ser un èxit mundial a Netflix. Pullmanés la seva tercera pel·lícula (la segona de ficció). Des de principis del 2016 és membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

L’ofrena

Durada: 110 min. Any: 2020. Director: Ventura Durall. Productores: Nanouk Films / Bord Cadre Films / Fasten Films / Suica Films. Producció: Ventura Durall, Rafa Molés, Salvador Sunyer, Adrià Monés, Sergi Cameron, Pepe Andreu. Guió: Ventura Durall, Guillem Sala, Clara Roquet, Sandra Beltrán. Música: Alberto R. Lucendo. Fotografia: Àlex Garcia. Intèrprets: Àlex Brendemühl, Anna Alarcón, Verónica Echegui, Pablo Molinero. Idioma: català, castellà.

La Violeta, una famosa psiquiatra, rep una visita inesperada a la seva consulta. Es tracta de la Rita, la dona del Jan, un antic amor d’adolescència de la Violeta que va marcar la seva vida després d’abandonar-la de manera traumàtica vint anys enrere. La Rita va a la Violeta amb el pretext de recuperar l’amor del seu marit. El que la Violeta desconeix és que la visita de la Rita és el primer pas del Jan per intentar reescriure la seva història.

 

Ventura Durall

Guionista, director i productor de documentals, de ficció i d’obres audiovisuals per a museus. L’any 2000 va fundar la productora Nanouk Films amb l’objectiu de crear una plataforma de referència artística en el panorama audiovisual català i europeu. Les seves obres han estat exposades i premiades als principals festivals del món, com el de Locarno, el Sundance, l’IDFA, el de Sant Sebastià o el de Màlaga. També és vicepresident de Pro-Docs i membre del consell de PROA.

Terra de telers

Durada: 118 min. Any: 2020. Director: Joan Frank Charansonnet. Productora: Patchouli Films. Producció: Joan Frank Charansonnet, Víctor Perxachs. Guió: Alba López, Joan Frank Charansonnet. Música: Marcus JGR. Fotografia: Joan Bibiloni, Pau Carreté. Intèrprets: Gal·la Charansonnet, Laia Díaz, Alba López, Montse Ribadellas, Juna Charansonnet, Júlia Cano, Elena Codó, Angelina Llongueras, Miquel Sitjar, Ramon Godino, Joan Massotkleiner, Ricard Balada, Jordi Reverté. Idioma: català, castellà.

Any 1923. La Julieta, amb sis anys, juntament amb la seva família, fuig de la misèria del camp per establir-se en una colònia industrial. Els records d’una infància feliç, marcats per la industrialització, i la duresa de la guerra fins a la caiguda de la dictadura ens acompanyaran en aquesta pel·lícula. Constitueix un homenatge a totes les dones anònimes que al costat dels seus homes van fer créixer un país.

 

Joan Frank Charansonnet

Actor de cinema, teatre i televisió, productor, guionista i director de cinema que ha signat més de sis films. De l’any 2000 a l’any 2005 es va establir a Rússia, on va protagonitzar una sèrie de màxima audiencia, Dorogaya Masha Berezina [‘Estimada Masha Berezina’], produïda per Sony Pictures. Conegut pel públic pels seus personatges a TV3, com Richard a El cor de la ciutat, Mauri de jove a La Riera i pel seu treball en sèries com Acusats, Amar en tiemposrevueltos, Crims, Cuéntame cómo pasó, Estació d’enllaç, Hospital Central, Innocents, Policies, Rhesus o Toledo. També ha participat com a actor en setze films dirigits per cineastes de prestigi com Carlos Saura, Daniel Calparsoro, Carles Torrens o Joan Carles Medina, entre d’altres. Com a director teatral ha dirigit deu muntatges a Rússia, França, Catalunya i Madrid.

Va debutar en la direcció cinematogràfica amb Ushima-Next (estrenada al Sitges Film Festival l’any 2011), continuant amb Anima (premi a la millor pel·lícula al Festival Internacional Nunes 2014 de Barcelona), Doctrina, el pecat original i la reinserció (premi a la millor pel·lícula independent en la sisena edició dels Premis Oriana), Pàtria (premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa al Festival Internacional de Cinema de Niça) i Anunnaki (première mundial al TerrorMolins 2018 i al Fantasporto 2019). Des del 2009 ha compaginat la seva carrera d’actor i director amb l’ensenyament a actors.

Les dues nits d’ahir

Durada: 85 min. Any: 2020. Directors: Pau Cruanyes, Gerard Vidal. Productora: Benecé Produccions. Producció: Eudald Valdi, Xavier Atance. Guió: Eudald Valdi, Ignasi Àvila, Pau Cruanyes, Gerard Vidal. Fotografia: Ignasi Àvila. Música: The Bird Yellow. Intèrprets: Arnau Comas, Oriol Llobet, Judit Cortina, Mar Pawlowsky, Cristina Colom. Idioma: català.

Una nit d’estiu, l’Èric roba les cendres del seu amic Pol, recentment mort. Aquella mateixa nit, l’Èric i els seus dos millors amics, l’Ona i el Marcel, emprenen un viatge en cotxe per llançar les cendres. L’escapada, però, s’acaba convertint en una bombolla que els separa de la realitat i cada vegada els allunya més de la tornada a casa i del seu objectiu inicial.

 

Pau Cruanyes i Gerard Vidal

Des de la universitat, aquests directors i guionistes no han deixat mai de treballar junts en curtmetratges, vídeos musicals, pel·lícules de moda, etc. Van codirigir el curtmetratge Celebració (2016), seleccionat pel Nest Film Students – SSIFF i amb el qual van guanyar el Premi SGAE Nova Autoria a la millor producció-direcció al Sitges Film Festival i amb el qual han viatjat a nombrosos festivals com el Mecal, la FEC i el Festival de Cinema Universitari Eureka, entre d’altres. Les dues nits d’ahir és el seu debut en la direcció de llargmetratges.

Back To Top