Jurats
Jurat de Curtmetratges i Llargmetratges de Ficció
Joan Ramon Armadàs
Llicenciat en dret i periodisme a la UPF, ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. És autor de tres novel·les i cinc relats curts publicats entre 2012 i 2019. En l’àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el codirector del Festival Sant Cugat Fantàstic i el director de la Setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d’unes quantes pel·lícules catalanes. Actualment és el director de la revista digital El cinèfil.
Sandra Forn
Llicenciada en psicologia clínica a la Universitat de Barcelona, per raons de nissaga ben aviat s’especialitza en producció cinematogràfica. Compta amb més de vint anys d’experiència en l’àmbit audiovisual. Gestiona i dirigeix la seva pròpia productora, Films de l’Orient. Ensenya les assignatures de Producció i Producció Executiva. Col·labora com a assessora independent de cinema i com a freelance en multitud de projectes audiovisuals. Forma part del Consell d’Administració d’EGEDA.
Actualment produeix el llargmetratge Fred (en procés de filmació) en coproducció amb Andorra i treballa en el desenvolupament del llargmetratge documental Orenetes, el camí de l’aigua, de la realitzadora Laia Manresa Casals, situat al canal de l’Urgell i Bellvís. A la tardor estrenarà el documental Endless Cinema, de la debutant Lucía Tello Díaz, després de ser presentat a la darrera edició de la Seminci (Setmana Internacional de Cinema de Valladolid).
Ha produït més de trenta audiovisuals entre llargmetratges, curtmetratges i documentals, i ha treballat en molts més, en els quals han participat des de nous realitzadors i debutants fins a figures reconegudes del cinema.
Maria Molins
És una actriu catalana de cinema, teatre i televisió. Va començar al teatre, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera. També en els seus inicis va tenir petits papers en sèries catalanes com Tocats de l’ala i Homenots. El 2001 es va incorporar a la sèrie de sobretaula catalana El cor de la ciutat.
El 2011 va protagonitzar el telefilm de TV3 14 d’abril. Macià contra Companys. A més, també va aparèixer en un episodi de la sèrie de Televisió Espanyola Cuéntame cómo pasó. El 2012 va formar part de l’elenc de la minisèrie d’Antena 3 Historias robadas. També va participar en el telefilm Olor de colònia i en la sèrie de TV3 Kubala, Moreno i Manchón. El 2013 va protagonitzar la pel·lícula El Bosc al costat d’Àlex Brendemühl, per la qual va rebre el Premi Gaudí a la millor interpretació femenina. El mateix any va protagonitzar la pel·lícula Fill de Caín al costat de José Coronado i David Solans. El 2014 es va incorporar a la sèrie de sobretaula de TV3 La Riera. Des del 2015 forma part del repartiment de la sèrie de Telecinco La que se avecina. El 2016 va participar en la primera temporada de la sèrie d’Antena 3 La embajada. El 2018 va protagonitzar la pel·lícula de Julio Medem El árbol de la sangre.
Jurat de Curtmetratges i Llargmetratges Documentals
Antonio Boneu
És director, guionista i realitzador de cinema, de televisió i de publicitat. Llicenciat en cinematografia a La Sorbona (França) i doctorat en narrativa fílmica al Vassar College (EUA), ha col·laborat en les pel·lícules guanyadores del César Foutaises i Delicatessen, de Jean-Pierre Jeunet. També ha treballat en la nominada a sis Oscars Empire of the Sun, de Steven Spielberg. A més, ha col·laborat amb directors com Luc Besson, Maurice Pialat, Didier Kaminka, Pedro Almodóvar i Mariano Barroso, entre d’altres. Antonio Boneu ha guanyat al Festival de Montreux la Rose d’Argent al millor documental per Les sons de l’Afrique.
En publicitat, ha treballat en l’apartat creatiu de més de vint espots, i, a la televisió, ha participat en més de 300 projectes, amb els quals ha abraçat gairebé tot l’espectre de la programació (a France 2, BBC, ZDF, TVE, Canal +, Cuatro, La Sexta, Atresmedia, Telecinco…). També ha desenvolupat tasques docents en col·legis, universitats públiques i privades, escoles de cinema i de disseny gràfic.
Antonio Boneu és autor, juntament amb Gemma Solana, del llibre Uncredited. Diseño gráfico y títulos de crédito, un treball únic que mostra la història del cine des de la perspectiva de les seqüències de títols i dels seus creadors.
Laia Pulido
Tècnica superior en producció de televisió, cinema, ràdio i espectacles i amb un màster en administració i direcció d’empreses. Ha estat productora, cap de producció i directora de producció de projectes audiovisuals relacionats amb el món de la música, la ciència i la cultura en àmbits territorials diversos, però sobretot a Barcelona ciutat, i per a productores com Diagonal TV, Bausan Films, Goroka o Lavinia. També ha treballat en projectes com el programa de llibres Página 2, el programa de música Mapa Sonoro de La 2 o el documental Ateneu. La porta de les idees sobre la història de l’Ateneu Barcelonès, que es pot veure a TV3 a la carta. Actualment forma part de l’equip de redacció del 7 accents duent a terme tasques de periodista i també col·labora amb d’altres mitjans escrits.
Òscar Sánchez
És director de cinema i teatre i cofundador de la companyia de teatre i productora cinematogràfica Nurosfera. Dins de l’àmbit del cinema, també ha treballat com a guionista, productor, director de fotografia i muntador. Com a director, ha realitzat quatre llargmetratges —Barcelona Kapital; Il Toscanaccio; Almacelles, urbs Ilustrati, i La llei de Saturn,aquest darrer en preproducció— i nombrosos curtmetratges.
Dins del món teatral ha dirigit Prime Time, El projecte Dànau, Els Macbeth, Els cal·lígrafs, Canterbury, Collage, Una nit àrab i La ruta d’abans de l’alba (codirigida amb Ferran Farré), entre d’altres, totes elles produccions de Nurosfera.
Com a docent va impartir classes durant vuit anys al CECC (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya) i actualment és professor de l’Aula de Teatre de Lleida (des del 2008) i de l’ECCIT (Escola Catalana de Cinema i Televisió). També imparteix seminaris intensius de guió i creació de curtmetratges a la Universitat d’Estiu de la UdL des del 2009. Des del 2010 ha coordinat, dirigit i muntat més de cinquanta curtmetratges per al Centre Juvenil La Palma de l’Ajuntament de Lleida.
Des de fa anys col·labora amb l’Screenbox Lleida (Funatic) i les Aules d’Extensió Universitària de la UdL moderant sessions de cinefòrums.
Jurat de Som Secundària i Som Confinats
Noèlia Burgos
Llicenciada en comunicació i periodisme audiovisuals a la Universitat de Lleida. Actualment és corresponsal de Lleida Televisió a les comarques de l’Urgell i la Segarra. Dins del mateix mitjà de comunicació, també ha treballat com a operadora de càmera per a alguns programes en directe de la Xarxa de Televisions Locals, com el País KM 0. A més, ha estat productora i script de diversos curtmetratges. Té experiència en la comunicació corporativa a l’agència de gestió de publicitat del diari Segre i al departament de màrqueting de l’empresa agramuntina Rotecna. En l’àmbit de la premsa escrita, va ser redactora de diverses seccions del diari lleidatà La Mañana.
Maria Capell
Llicenciada en comunicació audiovisual a la UAB, és tècnica de programació de FiraTàrrega. Ha realitzat tasques de creació, direcció, interpretació i producció de la seva pròpia companyia, Silere Arts, amb projectes com Terra condere, Conjunt buit, 22@FunTour i Proyecto X, i ha treballat amb altres companyies com Colectivo Harinera, Hermanas Picohueso, La Baldufa i Teatro del Dónde, entre d’altres. Durant sis anys ha format part de l’equip de producció del Centre de Titelles de Lleida i de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, i ha col·laborat amb el Festival Au Bonheur des Mômes, el Festival Iberoamericano de Teatro de Cádiz i el Encuentro de Mujeres de Iberoamérica en las Artes Escénicas. Amb la companyia Roda Fetillera ha coliderat els projectes teatrals Lan(d)guages (Brussel·les, 2010) i Ha nascut cugula! (Barcelona, 2009). També ha treballat en l’àmbit audiovisual i periodístic.
Ares Piqué
Actriu, directora i professora de teatre llicenciada en art dramàtic a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, amplia la seva formació al Rose Bruford College de Londres i a la Scuola Europea per l’Arte dell’Attore a San Miniato (Pisa). Es forma en cant, veu, dansa, clown, commedia dell’arte i teatre físic amb professors com Xavi Sabata, Monica Banucci, Janine Dahl, Esther Sabaté, Albert Bonet, Jon Davison, Alex Navarro, Lluis Graells, Carlo Boso o la companyia Frantic Assembly, entre d’altres. Com a actriu ha treballat en més d’una cinquantena d’espectacles i projectes audiovisuals amb diferents companyies i directors com Norbert Martínez, Pep Pla, Martin McKellan, Lluís Graells, Marc Hervàs, Ramon Molins, Gabriel Solans, Jaume Belló o Roser Guasch. Actualment combina la seva feina com a actriu amb la docència al cicle formatiu de grau superior de l’Aula de Teatre de Lleida i a l’ECCIT, i amb la direcció de diversos grups i projectes teatrals com La Saleta, espai alternatiu i independent d’arts escèniques a Lleida.