Skip to content

La innocència

Durada: 100’. Any: 2019. Directora: Lucía Alemany. Productores: Un Capricho de Producciones, Turanga Films, Lagarto Films, TVC, TVE, Movistar+. Producció: Belén Sánchez, Lina Badenes, Juan Gordon. Guió: Lucía Alemany, Laia Soler. Música: Òscar Senén. Fotografia: Joan Bordera. Intèrprets: Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López, Joel Bosqued, Sonia Almarcha. Idioma: valencià, castellà.

La Lis és una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que, per aconseguir-ho, s’haurà d’enfrontar als seus pares. És estiu i la Lis es passa el dia jugant pels carrers del poble amb les seves amigues i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La manca d’intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret.

 

Lucía Alemany

Nascuda a Traiguera, Castelló, als 18 anys va viatjar a Vic per començar la seva llicenciatura en Comunicació Audiovisual. El 2009 comença els seus estudis a l’ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), en l’especialitat de direcció. Durant aquests quatre anys Lucía investigarà, incessant, com donar vida als personatges, com captar l’emoció més sincera i pura, la que és espontània i veritable. La seva passió pel realisme més extrem la van portar a realitzar diverses pràctiques amb actors no professionals, i a recolzar-se en la improvisació com el motor generador de conflicte. De tota aquesta incessant recerca de la veritat neix 14 anys i un dia (2015), curtmetratge rodat al seu poble natal, que participà en festivals de prestigi, com la Seminci (2015) Guadalajara (Mèxic, 2017) i guanyant nombrosos premis en certàmens nacionals, inclòs el de Millor Curtmetratge al Som Cinema 2016.

La Innocència és el seu primer llargmetratge.

Back To Top