skip to Main Content

Ara

Durada: 90’. Any: 2018. Director: Pere Solés. Productora: DDM Visual, SL. Producció: Pere Solés, David Gimbernat, Pau Marqués. Guió: Pere Solés. Fotografia: Diego Dussuel. Intèrprets: Núria Brunsó, Mariona Esteve, Mònica Argila, Irene Quintana, Ariadna de Bolós, Núria Caritg, Martina Busquet. Idioma: català.

Ficció rodada amb pacients reals que mostra com un equip de psicòlegs clínics especialistes en patologia alimentària lluiten amb l’única arma que tenen, el sentit comú, contra l’absurditat a la qual es veuen abocades moltes noies com la Núria, una nova pacient anorèxica que arriba al centre i que posa a prova la professionalitat dels terapeutes.

 

Pere Solés Bahí

És metge, Màster Internacional de Escriptura per a Cine y Televisió per la UAB, Diplomat en realització i producció audiovisual per la UDG i format en Direcció d’actors a la Escuela de Cine de Cuba. Ha realitzat diversos llarg metratges, documentals i curtmetratges, d’entre els que destaquen:  Ara, La meva vida com un pel·lícula, A la caça, Feliç mil aniversari, “Darrere la porta, Intimitats Germans Roca, La última partida, Max, l’orchestre/l’orquestra, Fragile, WC, My generation, Hi ha vida intel·ligent en altres planetes?, Metamorfosi i Temps de masovers. Ha publicat i estrenat l’obra de teatre Leti i ha estrenat i dirigit les obres de teatre,Pla vs Welles, Virtual,  La filla de Sartre i Les muralles de Jericó.

Assemblea

Durada: 75’. Any: 2019. Director: Àlex Montoya. Productora: Kaishaku Films, SL, Nakamura Films, SL. Producció: Jordi Llorca, Òscar Bernácer, Joana Martínez, Iván Martínez Rufat, Pilar Llorca. Guió: Juli Disla, Jaume Pérez. Música: Tortel, Jordi Sapena. Fotografia: Guillem Oliver. Intèrprets: Cristina Plazas, Francesc Garrido, Nacho Fresneda, Lorena López, Sergio Caballero, María Juan, Jordi Aguilar, Marta Belenguer, Greta Fernández. Idioma: valencià, castellà.

Una assemblea. Un grup de persones amb un objectiu comú, tractant de posar-se d’acord i enfrontant-se a la seua capacitat per organitzar-se. Units i separats. Iguals però diferents. Una proposta que qüestiona amb humor el concepte mateix de participació.

 

Álex Montoya 

Llicenciat en Arquitectura Superior i cineasta autodidacta. Els seus treballs curts atresoren més de 170 guardons i diversos centenars de seleccions en festivals nacionals i internacionals.

Entre ells destaca una nominació al Goya 2014 pel seu curtmetratge Lucas i una menció especial a Sundance 2010 pel seu curtmetratge Cómo conocí a tu padre. Treballs com els esmentats al costat d’altres com Marina o Maquillajehan obtingut premis en els principals festivals espanyols, com Màlaga, Versión española SGAE, Alcine, Cinema Jove, Huelva, Almería en corto, MECAL, L’Alternativa, Medina del Campo, Aguilar de Campoo, Cortogenia, Badajoz, FIBABC, Curtficcions, PNR, Curtocircuito, La Boca del Lobo, Lleida, Abycine, Gijón o San Sebastián.

Cuerdas

Durada: 90’. Any: 2019. Director: José Luis Montesinos. Productores: Loto Films/Gaia Audiovisuals, Bastian Films, TVC, Movistar+. Producció: Carles Pastor, Arturo Méndiz. Guió: Iakes Blesa, José Luis Montesinos. Fotografia: Marc Zumbach. Música: Arnau Bataller. Intèrprets: Paula del Río, Miguel Ángel Jenner, Jordi Aguilar, Ana Terrassa, René Terrassa. Idioma: castellà.

L’Elena està atrapada amb una bèstia. Però la seva pitjor presó no és casa seva, sinó el seu propi cos.

 

José Luis Montesinos

El director i guionista tarragoní José Luis Montesinos és Enginyer en Imatge i So i graduat en Direcció en Cinematografia. Ha treballat com a realitzador per a TV i és conegut pels seus curtmetratges: Físic (2002) amb el qual va aconseguir el premi al millor guió del Festival de Càller (Itàlia); Final,  que va obtenir més de 30 premis, entre els quals destaquen els guardons a Sant Sebastià i el Festival de Màlaga; La història de Sempre,  que va ser el curt més premiat de 2010 participant en més de 250 festivals, sumant un palmarès de 130 premis i El Corredor,  que va aconseguir el Goya al millor curtmetratge, el premi José María Forqué, el premi com a Millor Curt Europeu a la Seminci i el premi Gaudí.

Cuerdas és el seu primer llargmetratge.

Escapada

Durada: 89’. Any: 2018. Directora: Sarah Hirtt. Productora: Artemis Productions, Samsa Films, Artebis, Mallerich Paco Poch, RTBF. Producció: Patrick Quinet, Claude Baringo, Paco Poch. Guió: Sarah Hirtt. Música: Les Skeleton Band. Fotografia: Jako Raybaut. Intèrprets: François Neycken, Raphaëlle Corbisier, Yohan Manca, María León, Sergi López, Fermí Reixach, Bruna Cusí, Marta Durruti, Ivan Altimira, Rafael Espinosa. Idioma: francès, català, castellà.

Tres germans belgues es retroben a Catalunya amb motiu d’una herència familiar: una casa en runes envoltada de vinyes. Cadascú té la seva visió del món i els seus propis projectes pel que fa a aquesta herència, que despertarà vells conflictes familiars i capgirarà la vida dels personatges.

 

Sarah Hirtt

Després d’obtenir el seu diploma en Filologia Romana, Sarah Hirtt, portada per la seva passió pel cinema, comença a estudiar realització a l’Institut National Supérieur des Arts du Spectacle et des Techniques de Difusion, a Bruseles. Finalitza el seu Màster amb una gran distinció i el seu film En attendant le dégel obté, entre d’altres, el 2n Premi de la Ciné-Fondation del Festival de Cannes 2013.

Seguidament realitza el curt Javotte, el 2014, paral·lelament a l’escriptura del guió d’ Escapada, el seu primer llargmetratge, que es va  rodar a finals del 2017 a l’Empordà.

La hija de un ladrón

Durada: 90’. Any: 2019. Directora: Belén Funes. Productores: Oberon Cinematogràfica, BTeam Producciones. TVC, TVE, Movistar+. Producció: Antonio Chavarrías, Àlex Lafuente. Guió: Belén Funes, Marçal Cebrian. Fotografia: Neus Ollé. Intèrprets: Greta Fernández ez, Àlex Monner, Tomás Martín, Adela Silvestre, Borja Espinosa. Idioma: Castellà.”

La Sara ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un fill de 6 mesos i el seu desig és formar una família amb el seu germà petit i el pare del seu fill, el Dani. El seu pare, el Manuel, ha estat absent durant anys, i en sortir de la presó, decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle per als seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d’ella i del seu germà.

 

Belén Funes 

És guionista i directora. El 2003 va ingressar a l’ESCAC on es llicència en el camp de la direcció cinematogràfica i ona més, va realitzar els seus primers curtmetratges d’escola. Més tard, a l’any 2008, va aconseguir una beca universitària per accedir al màster d’escriptura de guió a l’escola EICTV (Escola de Cinema Cubana a Sant Antoni dels Banys).

Més tard, Isabel Coixet es converteix en la productora del seu primer curtmetratge professional titulat Sara a la Fugida, co-escrit amb el guionista Marçal Cebrian que va aconseguir dos Biznaga al 18 Festival de Cinema de Màlaga, al Millor Director i al Millor Curtmetratge. El seu segon curtmetratge, La Inútil, va tenir el seu Premieremundial a la Seminci de Valladolid.

La hija de un ladrón és el seu primer llargmetratge.

La innocència

Durada: 100’. Any: 2019. Directora: Lucía Alemany. Productores: Un Capricho de Producciones, Turanga Films, Lagarto Films, TVC, TVE, Movistar+. Producció: Belén Sánchez, Lina Badenes, Juan Gordon. Guió: Lucía Alemany, Laia Soler. Música: Òscar Senén. Fotografia: Joan Bordera. Intèrprets: Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López, Joel Bosqued, Sonia Almarcha. Idioma: valencià, castellà.

La Lis és una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que, per aconseguir-ho, s’haurà d’enfrontar als seus pares. És estiu i la Lis es passa el dia jugant pels carrers del poble amb les seves amigues i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La manca d’intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret.

 

Lucía Alemany

Nascuda a Traiguera, Castelló, als 18 anys va viatjar a Vic per començar la seva llicenciatura en Comunicació Audiovisual. El 2009 comença els seus estudis a l’ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), en l’especialitat de direcció. Durant aquests quatre anys Lucía investigarà, incessant, com donar vida als personatges, com captar l’emoció més sincera i pura, la que és espontània i veritable. La seva passió pel realisme més extrem la van portar a realitzar diverses pràctiques amb actors no professionals, i a recolzar-se en la improvisació com el motor generador de conflicte. De tota aquesta incessant recerca de la veritat neix 14 anys i un dia (2015), curtmetratge rodat al seu poble natal, que participà en festivals de prestigi, com la Seminci (2015) Guadalajara (Mèxic, 2017) i guanyant nombrosos premis en certàmens nacionals, inclòs el de Millor Curtmetratge al Som Cinema 2016.

La Innocència és el seu primer llargmetratge.

Sant Martí

Durada: 79’. Any: 2018. Directors: David Ruiz, Albert València. Productores: DDM Visual, SL. Producció: David Ruiz, Albert València. Guió: David Ruiz, Albert València. Música: Luis Hernaiz. Fotografia: Pau Savall. Intèrprets: Guillem Fernández-Valls, Anna Ferran, Olga Bernardo, David Estany, Raül Tortosa, Joan Massotkleiner. Idioma: català.

Un grup de joves es dirigeix a un festival de rock que se celebra a les muntanyes. Una avaria els obliga a buscar ajuda a Sant Martí, un poble de la Catalunya profunda vingut a menys amb els anys.

 

David Ruiz Arroyo

Llicenciat en Comunicació, Publicitat i RP, i també en Història (Universitat de Girona).

Director, escriptor, guionista, actor i editor. David Ruiz s’ha centrat en el món dels curtmetratges des del 2004, en particular com a guionista i director de pel·lícules. És columnista i escriptor a diversos mitjans de comunicació i membre fundador de la productora de continguts Factoria Corman i codirector d’Acocollonat, Setmana de cinemafantàstic i terror de Girona. L’any 2014 va publicar la seva primera novel·la, El Crit de les Ultracoses, menció especial a Premi de novel·la ciència-ficció de la UPC 2014 i finalista dels Premis Ictineu de novel·la de Ciència ficció en català 2016. Sant Martí és la seva primera pel·lícula, coescrita i codirigida amb Albert València.

Albert València

Albert València és llicenciat en Història de l’Art i està vinculat al món de l’educació i el cinema a través del Museu del Cinema de Girona. Ha estat codirector i programador del Festival Internacional de Curtmetratge  Documental Curt.doc. Després de treballar en multitud de curtmetratges, Sant Martí és la seva primera pel·lícula, codirigida i coescrita amb David Ruiz.

Back To Top