Jurats
Jurat de Llargmetratges i Curtmetratges
Laura Jou
Es va iniciar en el món audiovisual com a actriu en diverses sèries de televisió catalanes com Plats bruts (2000), El cor de la ciutat (2000-2001), o Arròs covat (2009). Poc després, es decantaria per l’altra banda de la càmera. La vida sense la Sara Amat és la primera pel·lícula que ha dirigit, després de signar el curtmetratge No me quites (2015), escrit i dirigit per ella i que va guanyar la Biznaga de Plata al millor curtmetratge al Festival de Màlaga, i d’un currículum en què acumula més de trenta-cinc títols com a coach d’actors, especialment d’infants. Entre les pel·lícules en què ha participat, destaquen Biutiful (Alejandro G. Iñárritu, 2010), Pa negre (Agustí Villaronga, 2010), Eva (Kike Maíllo, 2011), Lo imposible (Juan Antonio Bayona, 2012), A Monster Calls (Juan Antonio Bayona, 2016) o Incerta glòria (Agustí Villaronga, 2016). També ha fet de directora d’actors en moltes sèries i TV Movies, entre les que destaquen Polseres vermelles (2016), Polònia (2012-2013), Les veus del Pamano (2009), Ventedelplà (2005) o Laia (Lluís Danès, 2016).Des del 2011 té el seu propi estudi per a actors, Laura Jou Estudi per a l’Actor, on reben classes més de 100 alumnes. Des del 2013 també és professora de tècniques per a directors a l’ESCAC, la UIC i la UPF.
Coral Cruz
Ha coescrit, entre altres, Morir, de Fernando Franco; Incerta glòria, d’Agustí Villaronga (nominada al Goya com a millor guió adaptat), i Els dies que vindran, de Carlos Marqués-Marcet (millor pel·lícula a Màlaga 2019). També és autora de l’adaptació de Vida privada, minisèrie dirigida per Sílvia Munt (Gaudí 2019 a la millor pel·lícula per a TV) i de La vida sense la Sara Amat, dirigida per Laura Jou (premi del públic i la crítica en el Barcelona Film Festival). D’entre els seus treballs més destacats com a script editor destaquen Pa negre, d’Agustí Villaronga (9 premis Goya); La teta asustada, de Claudia Llosa (Os d’Or a Berlín i nominada als Oscars com a millor pel·lícula de parla no anglesa); 10.000 km, de Carles Marqués-Marcet (millor pel·lícula a Màlaga i Goya a la millor direcció novell), i Verónica, de Paco Plaza.

Pere R. Aumedes
Gerent i gestor cultural de Circuit Urgellenc, SA des de finals de 1985, empresa originària de Penelles on l’any 1963 Ramon Vilaltella Mateu va reobrir el cinema Kursaal, l’any següent va saltar a Linyola (cinema Planell), Barbens (Montecarlo), Mollerussa (Urgell) i a altres poblacions de l’Urgell, i que, junt amb Joan Aumedes Llobet (pare), va constituir el Circuito Urgelense.
L’objectiu de l’empresa ha estat i és apropar el cinema a tothom i a tot arreu, obrint, gestionant i programant sales de cinema en diferents poblacions i comarques de l’Aragó, Catalunya i les Illes Balears.
Cofundadors del Circuit Català de Cine Digital, socis fundadors de Cinemes Girona (Barcelona), potenciadors de CINC (Cicle de Cinema Infantil en Català), impulsors del cicle Gaudí a les Terres de Ponent i coorganitzadors de Galacticat i malalts de cine, en general.
És membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català des del juliol de 2018.
Jurat de Documentals
David Casals-Roma
Ha estudiat cinema i mitjans de comunicació a la Universitat Birkbeck de Londres. Ha participat en cursos d’escriptura de guions a l’Escola de Lletres de Madrid i a la London Film School, i en tallers amb creatius de Pixar (Los Angeles, Estats Units) i de direcció amb el guanyador de la Palma d’Or Abbas Kiarostami (Potenza, Itàlia). Ha escrit i dirigit curtmetratges de ficció, documentals i reportatges, i la seva feina ha rebut més de cent premis en festivals d’arreu del món.
Paral·lelament a la seva feina creativa, té més de dotze anys d’experiència docent en escoles del Regne Unit, Espanya, França i els Estats Units. Actualment treballa com a professor d’escriptura de guions i de direcció a l’escola audiovisual L’IDEM de Perpinyà i a la Universitat de Massachusetts-Amherst (Estats Units). Entre els seus treballs com a script doctor hi ha Mort d’una ombra (Dood van een Schaduw), del belga Tom van Avermaet, pel·lícula que va ser nominada als Oscars com a millor curtmetratge de ficció. Com a documentalista ha treballat en diversos documentals com Kilian Jornet. El comptador de llacs (2012, Doblebanda i TV3), i ha dirigit L’or de Ponent (2011, Recreate Productions) i La veu de Thaïs (en producció,
ECCIT Films).
Lourdes Ballarín
És llicenciada en ciències de la informació per la UAB i doctora en periodisme per la UPF. És autora del llibre La informació econòmica a la televisió, un espectacle que costa de veure. Ha treballat en premsa escrita (La Mañana, El Periódico de Catalunya, Catalunya Empresarial…), ràdio (Cadena SER) i gabinets de comunicació (SATSE, Inter Press). Actualment és redactora dels serveis informatius de TVE a Catalunya, activitat que compagina amb la docència en estudis de periodisme a la Uni- versitat de Lleida. Com a professora, també ha exercit a la Universitat Internacional de Catalunya i ha col·laborat a la Universitat Ramon Llull. Altrament, és membre de la Junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya – Demarcació de Lleida (com ho havia estat en el període 2006-2010).
Clara Barbal
Graduada en periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Periodista autònoma i tècnica de comunicació. És sòcia de la cooperativa La Directa i col·labora en la redacció d’aquest mitjà informatiu. Ha publicat di- versos reportatges al setmanari El Temps, un dels quals, una cobertura especial des de Grècia per explicar la gestió migratòria del govern de Syriza amb l’arribada massiva de refugiats el 2016. També ha fet col·laboracions editorials (Andreu Gelabert, memòria gràfica del Pallars dels seixanta i setanta / Després del procés, què? Reflexions de la generació que ve). En aquests moments realitza, amb Pablo Rogero —Temps de Can Vies, Flores para Pedro (TV3)— un documental sobre els treballadors temporers de la campanya de la fruita al Segrià.
Jurat de Som Secundària
Jeny Montagut
Productora i gestora d’esdeveniments audiovisuals i culturals. Graduada en comunicació i periodisme au diovisuals per la Universitat de Lleida, actualment ter balla al Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona, en què s’encarrega de la logística de l’esdeveniment. També ha estat coordinadora de la Setmana del Talent Audiovisual, organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya, que té com a objectiu la fusió del món universitari amb la indústria audiovi- sual. El 2019 també va liderar la producció del festival creat recentment Breus, Festival de Cinema Curt Europeu, que va tenir lloc a la ciutat de Reus.
Laura Grau
Nascuda a Lleida fa 23 anys, amant de l’art en tots els seus vessants, és graduada en comunicació i periodisme audiovisuals per la Universitat de Lleida. Ha participat com a actriu en diversos curtmetratges d’escoles de cinema, com l’ESCAC o Bande à Part, com ara Rosario, Café solo o Les filles del vent. També ha participat com a ajudant de direcció en el curtmetratge Verde. Compta amb experiència en la comunicació corporativa d’ajuntaments i ha treballat més recentment en el programa de televisió L’amo del poble, recorrent els pobles de Catalunya per descobrir paisatges, tradicions i persones, produït per Audivio i emès a 8tv i Movistar Plus aquest 2019.
Anna Pifarré i Amigó
Periodista i comunicadora audiovisual. Graduada a la Universitat de Lleida el 2017. Des d’aleshores, ha treballat en la comunicació corporativa en l’àmbit cultural —en dues edicions de la Fira Tàrrega, va fer les pràctiques al Centre de Titelles de Lleida i ha exercit de periodista al Diario de Mallorca i a Ràdio Mallorca – Cadena SER. Actualment, treballa en el món de la comunicació política.