Skip to content

Idrissa, crònica d’una mort qualsevol

Durada: 88’. Any: 2018. Directors: Xavier Artigas, Chapo Ortega. Productora: Polar Star Films, Metromuster. Producció: Xavier Artigas, Carles Brugueras, Marieke Van de Bersselaar, Belén Sánchez. Guió: Xavier Artigas, Chapo Ortega. Fotografia: Lucía Venero. Idioma: català, castellà, francès.

Un cop arxivat el cas d’Idrissa Diallo, la justícia espanyola nega qualsevol possibilitat d’investigar els motius pels quals aquest jove de 21 anys de Guinea va morir al CIE de Barcelona. Amb l’accés a l’expedient policial bloquejat, no tenim ni una fotografia seva. Va ser enterrat en un nínxol anònim a Barcelona. Algú ha contactat amb la seva família de manera oficial?

 

Xavier Artigas i Xapo Ortega

Han adquirit una gran experiència com a comunicadors socials des que es van conèixer a la Comissió Audiovisual del 15M de Barcelona, l’any 2011. Com tàndem s’han desenvolupat noves narratives audiovisuals en l’activisme, el que els ha permès viralitzar missatges tradicionalment associats a grups minoritaris i fer-los arribar a centenars de milers -fins i tot a milions- d’espectadors, com en el cas del documental Ciutat morta.

Entre la seva filmografia destaca Tarajal (2015), Ciutat morta (convidada fora de competició al Festival de Sant Sebastià 2014, Millor Documental Festival de Màlaga 2014), i NO-RES (2012).

Back To Top