Skip to content

Misericórdia

Durada: 21’. Any: 2019. Director: Xavier Marrades. Producció: Xavier Marrades. Guió: Xavier Marrades. Fotografia: Xavier Marrades. Idioma: portuguès brasiler.

Misericórdia és el retrat d’una comunitat a través dels somnis dels seus habitants.
Vaig passar tres mesos a l’illa d’Itaparica a l’estat de Bahia, Brasil, recopilant els somnis de la gent mentre filmava escenes de la seva vida quotidiana. Aviat aquesta barreja de somnis i documental va desencadenar una tercera realitat: Misericórdia és un somni de somnis, evocador de l’encantament  i l’ancestralitat de Bahia, el cor africà de Brasil.

 

Xavier Marrades 

Nascut a Cervera, Lleida, ha cursat estudis a la Universitat Pompeu Fabra i a la School of Visual Arts de Nova York, on va fer un màster de documental i fotografia. El seu treball es centra en el cinema documental i experimental. Misericórdia es va estrenar aquest 2019 al MoMA de Nova York en el marc del festival New Directors New Films. Cucli (2016) va ser el seu anterior curtmetratge documental, mostrat en festivals d’arreu del món, IDFA, Cartagena de Índias, Camerimage, NYFF, entre d’altres, i va obtenir el premi a Som Cinema. Anteriorment va dirigir un llargmetratge documental,  La Terra de l’Estrany (2009).

Back To Top