Skip to content

Taula rodona «Horitzons del curtmetratge»

Taula rodona per exposar i debatre el futur del curtmetratge. Amb la participació de Jana Llopart (productora), Joan Vall Karsunke (productor i director), Santi Lapeira (President del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya i del CECAAC) i convidats. Moderadora: Judit Vives, Assessora Artística del Som Cinema.  Activitat coorganitzada amb el Centre Experimental de la cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya.

Exposició fotogràfica «Irreverible», de Toni Dejuan

El fotògraf lleidatà Toni Dejuan va cursar estudis de fotografia, vídeo i televisió a l’Escola Municipal de Belles Arts de Lleida. El 2016 guanya el concurs h2oh! de CaixaForum, amb el qual exposa en 47 ciutats espanyoles, entre les quals Madrid. El 2017 i el 2019 guanya el concurs del Dia Mundial de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya i el 2018 obté el mateix guardó en la modalitat de vídeo. El 2017 publica, per a l’editorial Apostroph, la Guia dels escriptors reporters a la Guerra Civil a Catalunya, i el 2018, Les mirades de l’aigua per a l’ACA. El 2019 realitza part de la campanya publicitària del Comú de Lleida per a les eleccions municipals. Dins de la desena edició de Som Cinema, presenta a l’Itaca de Lleida l’exposició Irreversible, on mostra una visió del cinema abandonat i del futur de les produccions audiovisuals al Magical.

Lloc: L’ITACA (Carrer Riu Éssera 11. Lleida)

Participa Méliès

Els millors vídeos de la 7a edició

Un nou cinema mut

Hi ha històries meravelloses que duren tan sols tres minuts! Vine a descobrir els millors vídeos de la 7a edició del concurs Participa Méliès i a gaudir d’un nou cinema mut ple d’enginy i creativitat.

Participa Méliès (www.participamelies.com) és un concurs de vídeo obert a tots els públics en el qual els participants han de gravar un curt fent servir almenys un dels tres trucatges de Georges Méliès.

Tallers CaixaForum

Dijous 24, de 18 a 21 h

Com fer cinema a l’aula

(adreçat a docents)

El curs ajudarà els mestres i el professorat a trobar les eines i la metodologia per dur a terme un projecte de cinema a l’aula de forma àgil i senzilla. Un taller pràctic on s’oferiran els coneixements fonamentals per desenvolupar un projecte audiovisual a l’aula gràcies als continguts educatius del projecte Participa Méliès (concurs de vídeos inspirat en el pioner del cinema fantàstic Georges Méliès i que proposa una iniciació al cinema a través del cinema mut) i de la metodologia que a partir del concurs s’ha aplicat al taller De la imaginació a la pantalla.


Dissabte 26, d’11 a 14 h

De la imaginació a la pantalla

Taller d’iniciació al cinema fantàstic (adreçat a col·lectius amb necessitats especials)

La nostra imaginació té idees fantàstiques… però, com es poden passar a la pantalla? Proposem un taller per familiaritzar-se amb el llenguatge i el procés cinematogràfics i aprendre a realitzar un senzill curtmetratge fantàstic. Començarem amb Georges Méliès i després, a través d’exercicis pràctics, de forma senzilla, passarem de la idea al  guió, del  guió a l’enregistrament (incloent-hi efectes especials), realitzarem l’edició i, finalment, acabarem el taller amb la projecció de la peça audiovisual creada. Aquest taller ens oferirà també els coneixements per participar en la 8a edició del concurs de vídeos Participa Méliès.

Activitat gratuïta / Places limitades / Més informació al telèfon: 973 27 07 88

Back To Top